XBLOG logo @2x

Τρεις νεκροί πυροσβέστες και οι καρεκλοκένταυροι μιλούν για αβάσταχτη οδύνη

Τρεις νεκροί πυροσβέστεςΔιάβασα πριν από λίγο στο news.ert.gr την είδηση για τους τρεις νεκρούς πυροσβέστες, που βρήκαν το θάνατο ενώ επιχειρούσαν κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει Δοξαρό Κρήτης. Ο ισχυρός άνεμος άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα η φωτιά να γυρίσει προς το μέρος τους και να μην προλάβουν να σωθούν, σώθηκε ένας τέταρτος πυροσβέστης που ήταν εκεί και βρίσκεται Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με σοβαρά εγκαύματα.

Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι οι χαζές και βλακώδεις δηλώσεις που έκαναν μετά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

Δείτε πώς ξεκινάει τη δήλωσή του ο κος Πολύδωρας: «Η οδύνη μας είναι αβάσταχτη».

Μας δουλεύεις κυρ Βύρωνα; Σιγά μη νιώθεις οδύνη και μάλιστα αβάσταχτη!

Kαι συνεχίζει: «Πάντοτε τονίζαμε στην εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις, την προτεραιότητα της ασφάλειας για την ανθρώπινη ζωή των Πυροσβεστών και των πολιτών. Εξετάζουμε τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος. Τιμούμε την θυσία τους και τους πεσόντες ως πραγματικούς ήρωες. Συλλυπούμεθα και στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειές τους».

Και αν δεν έγινε σωστή εκπαίδευση θα έβγαινες να το πεις; Όχι. Και μετά τα κλασικά, εξετάζετε τις συνθήκες του συμβάντος, όπως κάνετε πάντα, αλλά αποτελέσματα και τιμωρία δε βλέπουμε ποτέ, λες ότι τιμάτε τους πεσόντες ως ήρωες, ναι οκ θα τους τιμήσετε για λίγο καιρό, άντε μερικά χρόνια, μετά θα τους ξεχάσουμε κι αυτούς, όπως τόσους άλλους που έχουν χαθεί την ώρα του καθήκοντος.

ΟΚ, μπορεί εδώ να μη φταίει ο Πολύδωρας, μπορεί να φταίνε οι ίδιοι οι πυροσβέστες, φταίνε όμως σίγουρα οι ανώτεροι των πυροσβεστών που τους έβαλαν να κάνουν κατάσβεση εκεί. Ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ότι αν αλλάξει κατεύθυνση ο άνεμος θα καούν και να μη τους τοποθετήσουν εκεί. Και τέτοιες δηλώσεις, όπως η παραπάνω, μόνο οργή που προξενεί!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.