XBLOG logo @2x

Τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα στην Ελλάδα για νοσηλεία

child with candle

Με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη και τις προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Εθνικής Άμυνας, θα έρθουν στην Ελλάδα τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα. Τα παιδιά θα νοσηλευθούν σε κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ η Εκκλησία θα φροντίσει για τη φιλοξενία των ατόμων που θα τα συνοδεύσουν στη χώρα μας.

Στην Αίγυπτο έχει μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη των υπουργείων Εξωτεριών και Υγείας, προκειμένου να προετοιμαστεί η επιχείρηση, η οποία δεν είναι η μόνη, αφού ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης την Πέμπτη αναχώρησε και η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα για τη Γάζα με ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε βοήθεια στη Γάζα, ενώ οι αποστολές θα συνεχιστούν με πλοία στην περιοχή. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 10 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα διοχετευθεί στη Γάζα, ενώ συγκεντρώνονται από την Hellenic Aid τρόφιμα και άλλα είδη, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, δήμους και νομαρχίες.

[photo by smallislander]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.