XBLOG logo @2x

Το WordPress 3.0 (Thelonious) είναι εδώ!

Επιτέλους, μετά από μήνες αναμονής, ξεκίνησε χθες η επίσημη διανομή του WordPress 3.0 που είναι η 13η έκδοση της γνωστής πλατφόρμας δημοσίευσης υλικού WordPress. Το «κωδικό» όνομα αυτής: Thelonious. Η νέα αυτή έκδοση αναμένεται να γίνει ανάρπαστη και να την κατεβάσουν αρκετά εκατομμύρια χρήστες!

Φαναστείτε ότι η προηγούμενη έκδοση WordPress 2.9 είχε 10,3 εκατομμύρια downloads.

Η νέα έκδοση ήρθε να διορθώσει πολλά bugs και να ενσωματώσει πολλές νέες δυνατότητες. Συγκεκριμένα, 1217 bugs διορθώθηκαν, ενώ δυνατότητες όπως costum background/headers, συντόμευση link, διαφορετικά είδη post και ένα νέο σύστημα ταξινόμησης προστέθηκαν.

Τώρα με το WordPress 3.0 δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε και για τα updates στα themes, plugins και core updates, καθώς τώρα υπάρχει μία νέα καρτέλα «Updates» κάτω από το Dashboard tab.

Ακόμη θα έχετε την δυνατότητα να ελέγχετε ακόμη και εκατομμύρια blogs από μια μόνο εγκατάσταση WordPress, γιατί το WordPress και το WordPress MU συγχωνεύτηκαν. Το default theme άλλαξε και το νέο είναι το twenty ten. Είναι πολύ καλό και σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς μέσα από αυτό το theme θα μπορείτε να «τεστάρετε» τις νέες δυνατότητες του WordPress 3.0.

Περισσότερα για το WordPress 3.0 μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, ενώ αμέσως μετά δεν έχετε παρά να κάνετε download το WordPress 3.0 και install στο wordpress blog σας (σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας hosting).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.