XBLOG logo @2x

Το κουβέρ καταργήθηκε, αλλά…

Μπορεί η χρέωση του κουβέρ στα εστιατόρια να καταργήθηκε με την τροποποίηση της σχετικής αγορανομικής διάταξης του Υπουργείου Ανάπτυξης, όμως έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στους καταναλωτές..

Ο λόγος; Ναι μεν τα εστιατόρια αφαίρεσαν από τους καταλόγους τους τη χρέωση του κουβέρ, όμως χρεώνουν διάφορα άλλα πραγματάκια, όπως ψωμί, πατέ ελιάς και διάφορα άλλα που φέρνουν στην αρχή κλπ.. Περιττό φυσικά να πω ότι με την κατάργηση του κουβέρ αυτόματα αυξήθηκαν οι τιμές σε όλα τα κύρια πιάτα, οπότε δώρο-άδωρο.

Για παράδειγμα σήμερα το μεσημέρι ήμουν για φαγητό στα Applebees. Στην αρχή μαζί με κάτι πατάτες που παραγγείλαμε, εκτός από τα κύρια πιάτα, μας έφεραν κάτι σαν τα doritos με σαλτσούλα. Είπαμε στο σερβιτόρο ότι δεν παραγγείλαμε κάτι τέτοιο για να πάρουμε την απάντηση “εμείς τα δίνουμε το κατάστημα” οπότε τα κρατήσαμε. Στο τέλος που ζητήσαμε την απόδειξη για να πληρώσουμε είδαμε ότι υπήρχε μία πρόσθετη χρέωση 1,80 ευρώ. Ρωτήσαμε τι είναι αυτή η χρέωση και εκεί μάθαμε ότι ήταν.. αυτά που δίνει το κατάστημα!

Βέβαια στο καπάκι ο σερβιτόρος μας είπε ότι αν θέλουμε μπορούμε μη το πληρώσουμε και να το δηλώσει σαν επιστροφή, αλλά τελικά πληρώσαμε. Αυτό βέβαια το κάνουν όπως νομίζω για να είναι “καλυμένοι” σε περίπτωση που πελάτης είναι κάποιος δικηγόρος ή κάποιος που δουλεύει σε κάποια αρμόδια υπηρεσία ή γενικά κάποιος που θα πάρει την απόφαση να τους τρέξει νομικά, γιατί σίγουρα αυτό δε μου φαίνεται να συμμορφώνεται με τις αγορανομικές διατάξεις. Μας είπε μετά ότι ίσως να αναγράφεται και στον κατάλογο ότι χρεώνεται κλπ για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι “..και αν αναγράφεται θα είναι με ψιλά γράμματα, γιατί στην Ελλάδα ζούμε”!

Μήπως θα πρέπει σε αυτή τη διάταξη να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα τι επιτρέπεται να χρεώνει το εστιατόριο και τι όχι;

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.