XBLOG logo @2x

Τι παρουσίασε η Apple: Νέο iOS, Νέα iPod, iTunes, Apple TV

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Steve Jobs στο San Francisco με τα νέα προϊόντα της Apple για την «χειμερινή σεζόν». Λίγο πολύ όλοι ξέραμε σε ποιους τομείς θα είχαμε νεότερα, ενώ όλοι ήταν σίγουροι ότι θα παρουσιαστεί το νέο iPod, όπως ακριβώς και έγινε. Δείτε αναλυτικά τα νέα προϊόντα της Apple!

Αpple iOS 4.1

Apple iOS 4.1Από την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του iOS, η 4.1, που έχει αρκετές νέες δυνατότητες αλλά και επιδιορθώσεις σε προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί. Καταρχάς, επιδιορθώθηκε το πρόβλημα με τον proximity sensor (αισθητήρα εγγύτητας) και το bluetooth.

Ακόμη προστέθηκε μία νέα δυνατότητα που ονομάζεται “HDR photos”. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες θα πω ότι μέσα από αυτό το update στο iOS 4.1 θα μπορείτε να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες, μέσα από έναν ειδικό αλγόριθμο που θα ρυθμίζει την φωτεινότητα αυτόματα, ώστε οι φωτογραφίες που βγάζετε να προσεγγίζουν, όσο είναι δυνατόν βέβαια, τον τρόπο που βλέπετε ένα τοπίο με την όρασή σας.

Τέλος προστέθηκε και το Game Center. Το Game Center, εκτός του ότι επιτρέπει να μπορείτε να παίζετε παιχνίδια με τους φίλους σας online, ανοίγει νέους ορίζοντες για εφαρμογές. Μάλιστα ο Jobs κάλεσε στην σκηνή προγραμματιστές από την Epic Games και έκαναν μία επίδειξη  και νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου στο ότι τα γραφικά ήταν απίστευτα! Και όλα αυτά σε ένα κινητό.

Τέλος, πήραμε και μία ιδέα για το πώς θα είναι το iOS 4.2, το οποίο θα επιτρέπει την «μεταφορά» αρχείων, μουσικής και εικόνων από το iTunes μέσω Wi-Fi στο iPad.To iOS 4.2 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Νέα iPod

iPod ShuffleΚαι τώρα πάμε στα πιο ενδιαφέροντα θέματα!

Όπως όλοι περίμεναν σήμερα ανακοινώθηκαν τα νέα iPods. Όχι μόνο ένα iPod αλλά πολλά!

Στην αρχή ανακοινώθηκε το νέο iPod Shuffle [φωτογραφία αριστερά], το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιό αλλά ακόμη μικρότερο! Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα θα μπορείτε να του μιλάτε γιατί απέκτησε voice control! Η τιμή του είναι 50 δολάρια και αποτελεί μία πολύ καλή και οικονομική λύση.

iPod NanoΕπόμενο στη σειρά είναι το iPod Nano [φωτογραφία δεξιά], το οποίο είναι και αυτό αρκετά μικρό.

Έχει μία οθόνη 1,54 ιντσών, είναι 46% μικρότερο από τον προκάτοχό του και 42% ελαφρύτερο. Ακόμη έχει Voice Control (σε 29 γλώσσες), ραδιόφωνο, εγκατεστημένο το Nike Plus και βηματόμετρο. Σύμφωνα με την Apple, η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 24 ώρες. Η τιμή του είναι $149 για τα 8GB και $179 για την έκδοση των 16GB.

iPod touch

iPod touchΤο νέο iPod touch είναι σαν ένα iPhone 4 αλλά χωρίς το τηλέφωνο. Ακόμα πιο λεπτό από το προηγούμενο, έχει Retina Display, επεξεργαστή Α4 και ψηφιακή κάμερα από τη μπροστινή και την πίσω πλευρά. Έχει επομένως την δυνατότητα του Facetime! Θα μπορείτε να επικοινωνείτε με άλλα iPod Touch ή iPhone 4 μέσω Wi-Fi! Έχει 720p high definition βίντεο και γυροσκόπιο τριών αξόνων που είναι πολύ ακριβέστερο από το επιταχυνσιόμετρο.

Οι τιμές είναι $229 (8GB), $299 (32GB) και $399 (64GB).

Οι χρήστες στην Αμερική μπορούν να παραγγείλουν online από τώρα όποιο iPod θέλουν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα όμως.

Apple iTunes 10

iTunes 10Η όλη ιδέα πίσω από την νέα έκδοση του iTunes είναι το Ping. Το Ping θα μπορούσε κάποιος να το ονομάσει και ως τον «δολοφόνο» του MySpace. Το Ping λοιπόν είναι ένα social network. Όπως και σε όλα τα social networks μπορείτε να ακολουθήσετε άλλους ανθρώπους αλλά και άλλοι να ακολουθήσουν εσάς.

Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο, φωτογραφίες, σχόλια-απόψεις πάνω σε τραγούδια και γενικότερα πράγματα σαν αυτά που μπορείτε να κάνετε στα social networks. Μπορείτε ακόμη να ακολουθήσετε έναν καλλιτέχνη και να δείτε στην αρχική του σελίδα πληροφορίες για τις επόμενες συναυλίες κοντά στην περιοχή που μένετε. Εκεί μπορείτε να δηλώσετε αν θα πάτε στην συναυλία, όπως είναι και τα events στο Facebook.

Ακόμη, μέσα από το Ping μπορείτε να ανακαλύψετε νέα τραγούδια, καθώς θα βλέπετε προτάσεις βασισμένες στα τραγούδια που ακούνε τα άτομα που ακολουθείται. Ολόκληρο το network είναι βασισμένο στην ιδέα ότι μέσα σε αυτό ο κόσμος θα μπορεί να επικοινωνεί πιο εύκολα με τους καλλιτέχνες αλλά και μεταξύ τους για θέματα που αφορούν την μουσική.

Η νέα έκδοση των iTunes δεν είναι διαθέσιμη ακόμη αν και ο Steve Jobs είχε πει το αντίθετο. Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε. Στο μεταξύ μπορείτε να δείτε πώς θα είναι η σελίδα ενός καλλιτέχνη στο iTunes 10, κάνοντας κλικ στη μικρή εικόνα αριστερά.

Apple TV

Apple TVΗ τελευταία είδηση που βγήκε μέσα από αυτή την παρουσίαση είναι η Apple TV, η τηλεόραση της Apple!

Η Apple είχε κάνει μία απόπειρα πριν από λίγα χρόνια να ξεκινήσει την δική της τηλεόραση αλλά η ανταπόκριση από τον κόσμο δεν ήταν μεγάλη. Η νέα υπηρεσία όμως αναμένεται να πάει πολύ καλύτερα.

Η συσκευή που απαιτείται για να «δείτε» την τηλεόραση της Apple είναι αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία αριστερά. Όπως μπορείτε να δείτε η συσκευή όλη κι όλη είναι μικρότερη από την παλάμη ενός ανθρώπου! Η Apple έχει μανία με τα μικρά αντικείμενα απ΄ότι φαίνεται!

Κάτι επίσης εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχει χώρο αποθήκευσης. Είναι συσκευή streaming. Όταν θέλετε να δείτε μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά θα την βλέπετε στην τηλεόραση σε HD και δεν θα χρειάζεται να την κατεβάσετε. Μπαίνουμε σιγά σιγά στην εποχή του cloud computing αν και ακόμα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Apple TVΤο κόστος της συσκευής είναι 99 δολάρια, ενώ το κόστος ενοικίασης μία ταινίας θα είναι 4,99 δολάρια.

Πριν ενοικιάσετε μία ταινία θα μπορείτε να βλέπετε ένα μικρό trailer από αυτή και κριτικές από τους άλλους χρήστες.

Η Apple λοιπόν ξεκινάει την δική της «τηλεόραση» και μένει να δούμε ποια θα είναι η απήχησή της. Η διάθεση της θα ξεκινήσει σε τέσσερις εβδομάδες στην Αμερική.

Επίλογος

Είδαμε μια πληθώρα νέων προϊόντων από την Apple. Όλα αυτά τα νέα προιόντα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και η Apple έκανε καλά την δουλειά της, καθώς τα πρώτα σχόλια που βλέπω σε διάφορα blogs είναι θετικά.

Μένει να δούμε αν αυτά τα θετικά σχόλια «γίνουν πράξη» και οι καταναλωτές αγοράσουν ένα ή περισσότερα από αυτά τα gadgets.

Εσείς σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο από τα gadgets που παρουσιάσε η Apple;

Το iPod Nano θα μου ήταν ό,τι πρέπει πάντως!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.