XBLOG logo @2x

Τι λέει τώρα η ΕΕΤΤ για τις νέες τιμές ADSL του ΟΤΕ;

Νέα ανακοίνωση έβγαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σχετικά με την αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ και την διάθεση νέων λιανικών προσφορών…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΕΤΤ έχει εγκρίνει την αναβάθμιση των ταχυτήτων χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης που ζήτησε ο ΟΤΕ, με παράλληλη κατάργηση της ταχύτητας των 8 Mbps. Ταυτόχρονα όμως ζήτησε από τον ΟΤΕ να υποβάλει όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να εξετάσει τις λιανικές προσφορές του που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων.

Η ΕΕΤΤ υπενθυμίζει ότι ο ΟΤΕ είναι πάροχος  με δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε έλεγχο τιμών. Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι αναγκαίος για τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά, ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν διαχρονικά καινοτόμες υπηρεσίες σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές.

Η διάθεση  στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ, που επηρεάζονται από την αναβάθμιση ταχυτήτων, έγινε εν προκειμένω χωρίς την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής και ως εκ τούτου, δεν είναι σύμφωνη με την ισχύουσα τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.