XBLOG logo @2x

Τι είναι το Twitter για σένα; Πες το σ΄ένα βίντεο!

Το Twitter είναι ένα από τα πιο γνωστά social networks ή micro blogging υπηρεσία αν προτιμάτε, όπου ο καθένας μπορεί να γράψει το tweet του, δηλαδή το μήνυμά του σε 140 χαρακτήρες, να κάνει follow άλλους χρήστες, να απαντήσει σε άλλα tweets ή να στείλει direct messages σε άλλους χρήστες του Twitter.

Στην Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια συγκεντρώνει αρκετούς χρήστες, με αρκετούς από αυτούς να twittάρουν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και να μοιράζονται τις σκέψεις τους από τον υπολογιστή στο σπίτι ή το γραφείο ή από το κινητό τους τηλέφωνο όταν βρίσκονται έξω.

Σε σημαντικά γεγονότα μάλιστα οι συζητήσεις ανάβουν για τα καλά με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν και να γράφουν τις απόψεις τους.

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης ετοιμάζει αυτή την περίοδο ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το Twitter.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο με κάποιες συνεντεύξεις από χρήστες του Twitter που επέλεξε ο ίδιος, ενώ τώρα καλεί όλους τους χρήστες του Twitter να συμμετάσχουν στην ταινία, κάνοντας το εξής απλό: Να πουν on camera σε 20 δευτερόλεπτα τι είναι το Twitter για αυτούς!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την webcam του υπολογιστή σου ή την ψηφιακή σου κάμερα, να κάτσεις μπροστά από αυτήν (με το πρόσωπο, το avatar ή και τη μάσκα σου ακόμα), και να εκφωνήσεις μία πρόταση 140 χαρακτήρων, όσο και ένα tweet δηλαδή.

Στην πρόταση αυτή μπορείς να πεις τι είναι για σένα το Twitter, τι έχεις μάθε/κερδίσει/χάσει χρησιμοποιώντας το Twitter, ή ποιο είναι το ουσιαστικότερο tweet που έχεις κάνει ή και κάποιο tweet που αναδημοσίευσες κι εσύ (“RT”, retweet δηλαδή), να κάνεις ένα σχόλιο για το ελληνικό Twitter τέλος πάντων.

Η ανάλυση του βίντεο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 640 x 480, με επέκταση αρχείου .mov, και μέγιστη διάρκεια τα 20 δευτερόλεπτα.

Μετά θα πρέπει να το στείλεις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στον Μανώλη μέσω email ή να το ανεβάσεις σε κάποια υπηρεσία file sharing και να του στείλεις το link για να το κάνει download.

Περισσότερα όμως για το ντοκιμαντέρ και το email που μπορείς να στείλεις το βίντεο μπορείς να δεις με ένα κλικ στο blog του Μανώλη Ανδριωτάκη!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.