XBLOG logo @2x

Τα καλύτερα του xblog.gr το 2007

Αρκετά από τα blogs που έχω στο Google Reader έκαναν αυτές τις μέρες μία ανασκόπηση του προηγούμενου έτους, άλλοι μικρή άλλη μεγάλη, γράφοντας για τα δημοφιλέστερα posts τους ή για τους στόχους που πέτυχαν ή δεν πέτυχαν μέσα από το blog τους. Σκόπευα να γράψω κι εγώ κάτι τέτοιο πριν φύγει το 2007, όμως δεν πρόλαβα, οπότε το κάνω τώρα.

Λοιπόν τι είχαμε το 2007; Καταρχήν τους 10 από τους 12 μήνες του 2007 το blog λειτουργούσε στο domain johnkarakatsanis.gr, τους τελευταίους δύο μήνες έγινε η αλλαγή του domain, αλλά αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά νομίζω, παρά μόνο για τους νέους αναγνώστες του blog, αφού όσον αφορά στους παλιούς αναγνώστες όσοι μπαίνουν στο johnkarakatsanis.gr μεταφέρονται κατευθείαν εδώ.

Προτού παραθέσω τα δέκα δημοφιλέστερα posts του προηγούμενου έτους, επιτρέψτε μου να αναφέρω κάποια άλλα πραγματάκια… Καταρχήν το blogging στο xblog.gr έχει γίνει πλέον μία από τις καθημερινές μου συνήθειες, έπαψε να είναι ένα απλό “χόμπι”. Ένα μεγάλο βήμα για το blog ήταν η μετάβαση από την πλατφόρμα του blogger.com σε αυτήν του wordpress και το πόσο ευχαριστημένος είμαι γι΄ αυτό δεν περιγράφεται. Δεύτερον αυξήθηκαν οι επισκέπτες και τα σχόλια, κάτι που μου δίνει δύναμη και ώθηση για τη συνέχεια. Περίπου 10.000 με 15.000 μοναδικοί επισκέπτες περνούν από το xblog.gr κάθε μήνα και τους ευχαριστώ για το χρόνο τους.

Υποστηρικτής σε αυτή την προσπάθεια τους τελευταίους μήνες η Planetworks, η οποία προσφέρει dance μουσικές συλλογές κάθε μήνα που δίνονται σε αναγνώστες του xblog.gr. Σημειώνω ότι δε δίνουμε παλιές συλλογές, αλλά ό,τι πιο πρόσφατο κυκλοφορεί από την εταιρεία. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις και προτάσεις για διαγωνισμούς και συνεργασίες, περισσότερα δε λέω τώρα, θα δείτε στο μέλλον…

Το xblog.gr επίσης εδώ και λίγες μέρες απέκτησε το δικό του logo και το theme που χρησιμοποιούσα τροποποιήθηκε από τον Απόστολο της Digitalbox, στον οποίο ένα ευχαριστώ είναι λίγο για το χρόνο που διέθεσε.

Αυτά για την ώρα, περνάω στα δημοφιλέστερα posts του 2007, όπως καταγράφηκαν από το Google Analytics, εφαρμογή την οποία χρησιμοποιώ για τη μέτρηση των στατιστικών.

  1. Η Όλγα Φαρμάκη στο Shoot.gr
  2. Απαντήσεις στα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2007
  3. 7η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου
  4. Έρχεται το La Suite 5
  5. Έφη Σαρρή: Σταυρώστε με!
  6. Σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας
  7. Εντυπώσεις και φωτογραφίες από Κεφαλονιά
  8. Mad Video Music Awards 2007
  9. Επεισόδια στο Ejekt Festival 2007
  10. Διατροφή για όμορφο δέρμα!

Το 2008 θέλω και ελπίζω να έχω το χρόνο να το κάνω, να ποστάρω περισσότερο για θέματα που έχουν να κάνουν με τα blogs και το blogging γενικότερα, όπως εξελίξεις στις διάφορες πλατφόρμες, ίσως κάποιους οδηγούς, προτάσεις και συμβουλές. Κείμενα με τεχνολογικού ενδιαφέροντος είναι επίσης στις προτεραιότητές μου, ενώ θα συνεχίσω να γράφω ή να σχολιάζω την επικαιρότητα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καλή χρονιά ξανά και εδώ θα είμαστε να τα λέμε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.