XBLOG logo @2x

Ταινία: 180 Μοίρες

Λαμπερή πρεμιέρα την προηγούμενη Τετάρτη για τη νέα ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου, «180 Μοίρες». Οι συντελεστές της ταινίας παρευρέθηκαν στα Village Cinemas και απόλαυσαν την κωμωδία μαζί με το κοινό… που είχε την τύχη να παρακολουθήσει την ταινία μια μέρα πριν την επίσημη προβολή της.

Τα σχόλια κολακευτικά για την νέα αυτή προσπάθεια που επιβεβαιώνει πως το τελευταίο διάστημα κάτι αλλάζει στον ελληνικό κινηματογράφο, προσελκύοντας έτσι το κοινό.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Μιχάλης Μαρίνος εισβάλλει στο σπίτι της Παναγιώτας Βλαντή για να κλέψει έναν από τους πίνακες του συζύγου της. Στην προσπάθειά της να τον σταματήσει καταστρέφει πολλά από τα έργα τέχνης που έχουν στο σπίτι και αναγκάζεται να το σκάσει μαζί του. Παράλληλα, όμως, το σκάει και από μια αποπνικτική ζωή και τον άπιστο σύζυγό της και οι δυο τους ζουν μια ερωτική περιπέτεια.

Η ταινία κλέβει τις εντυπώσεις για την έξυπνη σκηνοθεσία της και τα εκπληκτικά πλάνα από Πάργα και Ζαγοροχώρια. Το δίδυμο Βλαντή-Μαρίνος φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα, ενώ οι χαρακτήρες των Κουρούμπαλη-Γιαννόπουλου “βγάζουν” το περισσότερο γέλιο.

Παρ΄όλα αυτά, δεν θα μπορούσαμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως το σενάριο χωλαίνει. Προβλέψιμη ως ένα σημείο, δείχνει να καταρρέει προς το τέλος, ενώ η προσπάθεια να “εκβιάσουν” συνεχώς γέλιο αδικεί την ίδια την ταινία. Η αρχική σύλληψη ενός road movie με ιδανικό σκηνικό, το ελληνικό φυσικό τοπίο, δεν αξιοποιήθηκε, τελικά, με τον καλύτερο τρόπο.

Εμείς πάντως, στο xblog.gr, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού κινηματογράφου να παρουσιάσει ένα πιο εμπορικό και ταυτόχρονα ποιοτικό πρόσωπο.

Καλές προβολές!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.