XBLOG logo @2x

Ταινία: Το Νησί των Καταραμένων [Shutter Island]

Εμπορικά, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στα ταμεία όλων των χωρών, ενώ καλλιτεχνικά, δέχτηκε τις καλύτερες κριτικές. Ο λόγος για τον μοναδικό δεξιοτέχνη του κινηματογράφου Martin Scorsese και τον αγαπημένο του πρωταγωνιστή Leonardo DiCaprio, που καθηλώνουν το κοινό σε μια από τις πιο δυνατές ταινίες της χρονιάς, το «Νησί των Καταραμένων».

Στη δεκαετία του ΄50, σε ένα απομονωνμένο νησί, λειτουργεί ένα άσυλο ψυχικά ανιάτων για όσους έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Όταν μια ασθενής εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ντετέκτιβ Teddy Daniels, τον οποίο υποδύεται ο DiCaprio, καλείται να λύσει την υπόθεση μαζί με τον συνεργάτη του. Η παραμονή του στο νησί θα τον φέρει αντιμέτωπο με σκοτεινές καταστάσεις, μυστηριώδεις χαρακτήρες, αλλά κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό και τους προσωπικούς του εφιάλτες.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για την σκηνοθετική μαεστρία του Martin Scorsese που δημιουργεί εδώ ένα κράμα αστυνομικού θρίλερ και ψυχολογικής ταινίας τρόμου σε ένα εξαιρετικής αισθητικής σκηνικό. Φυσικά, η ταινία στηρίζεται στο εκπληκτικό σενάριο της Laeta Kalogridis, βασισμένο στη νουβέλα του Dennis Lehane, και θα αποτελέσει σίγουρα θέμα συζήτησης και μετά το τέλος της. Και αυτό γιατί η ταινία παίζει ένα έξυπνο παιχνίδι μυαλού, πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, καλού και κακού δίνοντας στοιχεία για να καταλήξει ο κάθε θεατής στη δική του αλήθεια.

Η συνεργασία Scorsese – DiCaprio, εκτός από δυναμικό αποτέλεσμα που βλέπουμε επί οθόνης, έχει καθιερώσει τον τελευταίο ως έναν από τους μεγάλους ηθοποιούς της γενιάς του, που μοιάζει να είναι όλο και καλύτερος, όλο και πιο σίγουρος σε κάθε του ταινία. Όλοι εμείς οι φανατικοί θαυμαστές του, ελπίζουμε το ταλέντο του να αναγνωριστεί και με πιο ουσιαστικό τρόπο τα επόμενα χρόνια. Στο πλευρό του στέκεται επάξια ο Mark Ruffalo, ενώ οι Ben Kingsley και Michelle Williams είναι εξαιρετικά μέσα στον ρόλο τους.

Αγωνία, ένταση σε μια εγκεφαλική ταινία που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα  καθ΄όλη την διάρκειά της και θα δώσει πολλή τροφή για σενάρια και συζητήσεις. Μην την χάσετε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.