XBLOG logo @2x

Ταινία: Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου

Προχθές το βράδυ βρεθήκαμε στα Village Cinemas στο Village Park Ρέντη, για την πρεμιέρα της ταινίας “Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου” (α΄μέρος), η οποία προβάλλεται από σήμερα στους κινηματογράφους!

Ακολουθεί guest post από την Κυριακή Σταυριανίδη, φοιτήτρια στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης “Μαίρη Βογιατζή Τράγκα”.

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου

Είδος ταινίας: Φαντασίας // Διάρκεια: 146′ // Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γιέιτς // Σενάριο: Steve Kloves και J.K. Rowling // Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson(Hermione Granger)

Ακόμα μια σχολική χρονιά ξεκινάει… Aυτή τη φορά χωρίς τους ήρωές μας, οι οποίοι αποφασίζουν να μην επιστρέψουν στο Χόγκουαρτς, αλλά να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αναζήτησης του ελιξίριου αθανασίας του Άρχοντα του σκότους (Βόλντεμορτ).

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του ΘανάτουΣτο ταξίδι αυτό θα συναντήσουν μεγάλα εμπόδια εξαιτίας της δύναμης του Βόλντεμορτ, η οποία φτάνει μέχρι το υπουργείο μαγείας, αλλά και των εσωτερικών συγκρούσεων που θα δημιουργηθούν μεταξύ των ηρώων, οι οποίοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, μακριά από την ασφάλεια φίλων και συγγενών.

Η ταινία είναι βασισμένη στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο της J.K. Rowling “Harry Potter and the Deathly Hallows”.

Για πρώτη φορά στις ταινίες της σειράς Harry Potter, δεν βλέπουμε μεγάλη απόκλιση από αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, μερικοί διάλογοι μάλιστα παρουσιάζονται ατόφιοι, σχεδόν χωρίς καμία αλλοίωση.

Παρακολουθούμε την κοινωνία των μάγων να έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το υψηλό ποσοστό θυμάτων του Βόλντεμορτ, η δραματική ένταση είναι έντονη, εντούτοις το κωμικό στοιχείο εξισορροπεί την κατάσταση.

Στο πρώτο μέρος της ταινίας αγαπημένοι χαρακτήρες, όπως ο Τρελομάτης και η Χέντβιχ, πεθαίνουν και λύνονται πολλές απορίες που υπήρχαν στις προηγούμενες ταινίες, συμπληρώνοντας σιγά – σιγά το πάζλ της ιστορίας.

Μια πολύ καλή ταινία, ίσως η καλύτερη της σειράς, με εξαιρετική πλοκή που σε μαγεύει και σε καθηλώνει!

Την είδαμε, μας άρεσε, και ανυπομονούμε για το δεύτερο μέρος της!

Δείτε trailer της ταινίας!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.