XBLOG logo @2x

Συνταγή: Ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο

Ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου σήμερα, καλή εβδομάδα! Ήρθε η ώρα για ακόμη μία συνταγή, που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα, με υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι!

Σε συνεργασία με το Nosy-Νοστιμιές blog σας παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα μία συνταγή… Τι θα λέγατε σήμερα για ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο;

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση και φύγατε σφαίρα για την κουζίνα παρέα με το laptop ή το netbook για να βλέπετε τα βήματα της εκτέλεσης. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας (800 γρ.)
  • 1 κοτόπουλο
  • 2-3 πιπεριές χρωματιστές
  • 250 γρ. regato
  • 2 αυγά
  • μαϊντανός
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
  2. Βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει καλά, αφαιρούμε την πέτσα του και το λιανίζουμε.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές και το regato σε μικρά κυβάκια.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί (κοτόπουλο, πιπεριές, regato, αυγά).
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε και μισή κούπα ζωμό από το κοτόπουλο, αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.
  6. Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα λαδώνουμε ελαφρά.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά, προσέχοντας οι 2 άκρες να έχουν διπλώσει σαν φάκελος για να μη χυθεί το μείγμα κατά το ψήσιμο.
  8. Λαδώνουμε τα ρολά και απ΄έξω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα (45 λεπτά περίπου).

Ρολό σφολιάτας με κοτόπουλο

Σημείωση: Στο μείγμα με το κοτόπουλο μπορείτε να προσθέσετε κι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μανιτάρια. Επίσης, αντί για πιπεριές μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο καρότο και αρακά που θα τα έχετε σοτάρει και ψιλοβράσει προηγουμένως. Οπτικά και γευστικά το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.