Συνταγή: Μπουρεκάκια με πράσο και κιμά

Μπουρεκάκια με πράσο και κιμά

Είναι Σάββατο, αρκετοί δεν δουλεύουν σήμερα, πράγμα που αυτόματα σημαίνει περισσότερος χρόνος… Χρόνος για ψώνια, δουλειές του σπιτού, βόλτες και γιατί όχι λίγο μαγειρική… Για σήμερα, σε συνεργασία με το Nosy-Νοστιμιές blog, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μία σχετικά εύκολη και απλή συνταγή.

Μπουρεκάκια με πράσο και κιμά για κάτι διαφορετικό, αφού εγώ συνήθως τα μπουρεκάκια τα έχω στο μυαλό μου με τυρί στο εσωτερικό τους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα υλικά, τα περισσότερα από τα οποία υπάρχουν συνήθως σε κάθε σπίτι, καθώς και τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής. Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. φύλο κρούστας για πίτα
  • 1/2 κιλό πράσα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • κύμινο
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο και τον κιμά, νερό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο κι αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Ξεπαγώνουμε τα φύλα κρούστας και τα λαδώνουμε καλά.
  4. Τα κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες πάχους 10 εκατοστών περίπου.
  5. Βάζουμε λίγο από το μίγμα του κιμά και διπλώνουμε σε τριγωνάκια μέχρι να τελειώσει όλη η λωρίδα.
  6. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τα φύλα.
  7. Λαδώνουμε και το εξωτερικό από τα μπουρεκάκια και τα «περνάμε» σ΄ένα πιάτο με σουσάμι κι απ΄τις δυο μεριές.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αυτό ήταν! Καλή σας όρεξη!

Κατηγορίες
Γεύση

Ιδρυτής και συντάκτης του XBLOG.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ