XBLOG logo @2x

Συνταγές και Μαγειρική στο internet

Ψητό αρνάκι με πέστο δυόσμου και λαχανικά

Στο internet μπορεί κανείς να βρει τα πάντα και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, εκτός από ενημερωτικά portals, τεχνολογικά sites και social networks, μπορούμε να μάθουμε ακόμα και να μαγειρεύουμε, χάρη σε 3-4 πολύ καλά ελληνικά sites και blogs, οι δημιουργοί των οποίων μεταδίδουν αυτό που απ΄ότι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά, να μαγειρεύουν!

Και οι τέσσερις προσπάθειες ξεχειλίζουν από όρεξη και μεράκι για το καλό φαγητό και συστήνονται ανεπιφύλακτα ιδιαίτερα σε φοιτητές, εργένηδες και γενικότερα άτομα που ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους με κατσαρόλες και κουζίνες, αλλά και για πιο πεπειραμένα άτομα, αφού όλο και κάτι καινούριο θα βρουν!

Φυσικά, αν έχετε ανακαλύψει και άλλα ενδιαφέρονται blog για συνταγές και μαγειρική είτε έχετε φτιάξει ένα δικό σας, τα σχόλια του post είναι ανοιχτά!

LoveCooking.gr

LoveCooking.gr

Το LoveCooking.gr συνδυάζει απ΄ότι βλέπω μεράκι και επαγγελματισμό μαζί, αφού φαίνεται η πιο οργανωμένη προσπάθεια. Πίσω του βρίσκονται τρία άτομα, ο Ηλίας Σκουλάς (chief editor), η Ελένη Νησιανάκη (διαιτολόγος – διατροφολόγος) και η Θάλεια Γελαδάκη (διαφήμιση – marketing), η οποία παρουσίασε το site σε ένα από τα προηγούμενα Girl Geek Dinners. Στο LoveCooking θα βρούμε συνταγές για γρήγορα γεύματα, συνταγές με 4 μόνο υλικά, συνταγές για άτομα που προσέχουν την υγεία τους λόγω διαφόρων παθήσεων, ενώ φυσικά δε λείπουν συνταγές από διεθνείς κουζίνες, αλλά και προτάσεις για ιδιαίτερες περιστάσεις! Οι συνταγές με βίντεο είναι όλα τα λεφτά, οπότε σας κόβω με το laptop στην κουζίνα, να ετοιμάζετε αυτά που βλέπετε!

TasteFULL

Tastefull.wordpress.com

“Life can be tasteFULL” μας λέει η Βίκυ Κουμάντου που ξεκίνησε το tastefull.wordpress.com πριν από περίπου ένα χρόνο και το ανανεώνει πολύ συχνά τους τελευταίους πέντε μήνες, προσθέτοντας συνταγές που ετοιμάζει η ίδια, βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες online, για να τις βλέπουμε και να θέλουμε να φάμε την οθόνη! Όπως γράφει στο sidebar του blog της “Μοιραζόμαστε τις γαστρονομικές μας εμπειρίες και συζητάμε για την γεύση. Δεν είμαστε οινοχόοι, αλλά εκτιμούμε το καλό κρασί. Δεν είμαστε chefs, αλλά έχουμε άποψη για το καλό φαγητό”. Την Δευτέρα 25 Μαΐου η Βίκυ θα κάνει και το πρώτο της σεμινάριο “Δημιουργώντας με φράουλες και λεμόνια – Μαρμελάδες, Λικέρ, Γρανίτες, Σιρόπια”. Πολλά μπράβο για τα γλυκά που ετοίμασε στο τελευταίο GGD, από τα οποία τα lemon bars άρεσαν σε πολύ κόσμο (και σε εμένα)!

Οι συνταγές της παρέας

Οι Συνταγές της Παρέας - sintagespareas.gr

Το sintagespareas.gr είναι το πιο παλιό site που ξέρω από αυτά που παρουσιάζω σε αυτό το post και σε αυτό μπορεί να βρει κανείς συνταγές για ορεκτικά ή συνοδευτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, σούπες, ψωμί – ζύμες, γλυκά, ποτά, αλλά και σάλτσες – μαρινάδες. Από το μενού επιλογών μπορείτε να επιλέξετε να δείτε συνταγές ανάλογα με την εποχή (χειμώνας, καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ), συνταγές ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος (κατσαρόλα, κάρβουνα, τηγάνι, φούρνος), ενώ υπάρχουν συνταγές και για… αρχάριους! Και εδώ δεν λείπουν οι συνταγές με βίντεο.

Nosy – Νοστιμιές

nosyparker-mageiremata.blogspot.com

Ένα απλό blog στημένο στη γνωστή υπηρεσία του blogger.com είναι το Nosy-Νοστιμιές, με αρκετές συνταγές, οι περισότερες από τις οποίες προέρχονται από την ελληνική κουζίνα. Κάθε συνταγή αποτελείται από τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης, ενώ στο πάνω μέρος κάθε post δεσπόζει η φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής. Αν ψάχνετε ιδέες και προτάσεις για γλυκά, ζυμαρικά, θαλασσινά, κρεατικά, λαδερά, μεζέδες, νηστίσιμα, ορεκτικά, παραδοσιακά και άλλα εδέσματα περάστε μια διαδικτυακή βόλτα!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.