XBLOG logo @2x

Συμβουλές για ασφαλές e-banking

woman laptop

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες – μέλη της υπενθυμίζει στους χρήστες e-banking τι πρέπει να προσέχουν, ώστε να απολαμβάνουν ασφαλές e-banking και να μην πέσουν θύματα απατεώνων ή ιστοσελίδων με στόχο το phishing.

Οι expert users δεν χρειάζεται να διαβάσετε το υπόλοιπο post, όσοι όμως ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με τους υπολογιστές, το internet και το e-banking πρόσφατα, καλό θα είναι να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές…

  • Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Αν υποπτευθείτε διαρροή του κωδικού σας επικοινωνήστε αμέσως με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.
  • Αγνοήστε emails που σας ζητούν να επισκεφθείτε κάποια ιστοσελίδα και να δώσετε τα στοιχεία σας (αριθμός λογαριασμού, κωδικοί, ονοματεπώνυμο). Οι τράπεζες δε θα σας ζητήσουν ποτέ μέσω email να δώσετε τα στοιχεία σας.
  • Για να είστε βέβαιοι ότι θα μπείτε στο γνήσιο site της υπηρεσίας e-banking της τράπεζάς σας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε οι ίδιοι τη διεύθυνση στον browser που χρησιμοποιείτε.
  • Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα e-banking της τράπεζάς σας, βεβαιωθείτε ότι κάτω δεξιά στην οθόνη σας βλέπετε το εικονίδιο με το “λουκετάκι”. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε ασφαλές περιβάλλον.
  • Χρησιμοποιείτε πρόγραμμα antivirus και firewall στον υπολογιστή σας. Ρυθμίστε επίσης τα προγράμματα αυτά να ενημερώνονται αυτόματα, ώστε να είστε ασφαλείς.

Όσοι διαβάσετε το post και δεν κάνετε ακόμη χρήση της υπηρεσίας e-banking της τράπεζάς σας, ίσως είναι ευκαιρία να πάτε τη Δευτέρα μέχρι την τράπεζά σας και να ζητήσετε ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Μέσω του e-banking μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, να μεταφέρετε εμβάσματα σε άλλους λογαριασμούς ή να ελέγχετε το υπόλοιπό σας από την άνεση του γραφείου σας, γλιτώνοντας την ώρα που θε περιμένατε στην ουρά για το ταμείο του υποκαταστήματος της τράπεζας.

[via, photo by tuexperto_com5]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.