XBLOG logo @2x

Στρατηγική συνεργασία Vodafone – HOL

Στρατηγική συνεργασία Vodafone - Hellas Online

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vodafone Ελλάδας και της Ιντρακόμ ΑΕ, οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ της Vodafone και της Hellas Online, ολοκληρώθηκαν και οι δύο εταιρίες προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία. Η Vodafone Ελλάδας θα συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της HOL, με την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής 18,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας, με αντάλλαγμα την εισφορά του υφιστάμενου κλάδου σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών (DSL) υπηρεσιών της Vodafone.

Η Vodafone και η HOL θα προσφέρουν στην ελληνική αγορά αποκλειστικά και από κοινού προϊόντα και υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων.

Η Vodafone Ελλάδας είναι μέλος του Ομίλου Vodafone, παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο της κινητής επικοινωνίας με 315 εκατομμύρια πελάτες. Ο Όμιλος Vodafone έχει παρουσία σε 31 χώρες στις πέντε ηπείρους και περίπου 40 συνεργαζόμενα δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

H HOL είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού internet στην Ελλάδα, έχοντας 215.000 συνδρομητές και 26% μερίδιο αγοράς, ενώ έχει επενδύσει από το 2006 πάνω από € 218 εκατ. σε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών το οποίο ξεπερνά τα 3.800 χλμ, παρέχοντας 75% πληθυσμιακή κάλυψη.

Με τη συμφωνία αυτή οι δύο εταιρίες προσδοκούν στην ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και σε αύξηση του μεριδίου αγοράς από τα κοινά προϊόντα και υπηρεσίες. H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, κατόπιν των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.