XBLOG logo @2x

Στο 2009 και να μην βρίσκεις κρεβάτι σε εντατική;

Εντατική

Είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στα μισά του 2009 και να μην βρίσκεται κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κάποιον που το έχει άμεση ανάγκη; Ναι, είναι. Παραιτείται κανείς; Όχι. Απορώ τι κάνουν οι διοικητές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το περιστατικό: Ένας 32χρονος, μεταφέρθηκε χθες βράδυ στον Ερυθρό Σταυρό και από τότε βρίσκεται διασωληνωμένος στο διάδρομο, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο 32χρονος έχει μία σφαίρα καρφωμένη ακριβώς πάνω από το μάτι του και δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Κοντεύουν να περάσουν 20 ώρες από χθες και ακόμα δεν βρίσκεται κρεβάτι.

Λυπάμαι, αλλά επαφή με το περιβάλλον μάλλον δεν έχουν ούτε ο υπουργός Υγείας, ούτε οι υπόλοιποι ανευθυνοϋπεύθυνοι του ΕΣΥ.

Αυτή είναι το σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας;

Γιατί δεν τον πάνε άμεσα τον άνθρωπο σε μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου; Είναι αδιανόητο να μένει ένας άνθρωπος στον διάδρομο γιατί απλά “δεν υπάρχει κρεβάτι”! Γεμάτη δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία είναι η Αττική!

Μόνο για χλιδάτα ταξίδια στο Παρίσι υπάρχουν λεφτά;

Και υπάρχουν και μονάδες εντατικής θεραπείας ολοκαίνουριες, που ακόμα είναι κλειστές, εκτός λειτουργίας. Αυτές πότε θα ανοίξουν κύριε Αβραμόπουλε;

[via, photo by Mrs Haukaas]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.