XBLOG logo @2x

Στο αρχείο η υπόθεση του Press-GR (;)

Σύμφωνα με post του pressmme.blogspot.com, η υπόθεση του Press-GR, που απασχόλησε το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης πέρυσι, μπήκε στο αρχείο. Για όσους δε θυμούνται, αναφέρω ότι πέρυσι λεγόταν ότι μέσα από το press-gr.blogspot.com εκβιάζονταν πρόσωπα, τα οποία προχώρησαν σε μηνύσεις και αγωγές κατά του blog.

Οι έρευνες έδειξαν ως “υπεύθυνο” τον δημοσιογράφο Ανδρέα Καψαμπέλη, ενώ αναφέρθηκε μέχρι και το ότι υπολογιστές από τη Βουλή συνδέονταν στο account του Press-GR και ανέβαζαν posts!

Τελικά, σύμφωνα πάντα με το pressmme, δεν προκύπτει ταυτοποίηση του Ανδρέα Καψαμπέλη με τους διαχειριστές του blog σε σχέση με τα υβριστικά μηνύματα που αναρτήθηκαν, ενώ δεν προκύπτει και το κακούργημα του εκβιασμού σε βάρος του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη, αφού από τις έρευνες δεν προκύπτει ότι το συγκεκριμένο email προέρχεται από τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσε ο Α. Καψαμπέλης.

Τι να πω… Πολύ κακό για το τίποτα;

Πέρυσι, όταν έσκασε το θέμα, στήθηκαν πόσες εκπομπές για αυτό, ενώ και τα δελτία ειδήσεων αναφέρονταν στους “εκβιασμούς” που γίνονται μέσω του blog κλπ κλπ κλπ… Πέρυσι βρέθηκα και σε δύο εκπομπές (“Κίτρινο Τύπος” στο Alter και “Κοινωνία ώρα Mega” στο Mega), όπου έγιναν κάποιες αναφορές στο θέμα, χωρίς να δοθεί όμως ο χρόνος που χρειαζόταν πραγματικά.

Τέλος πάντων, τα έχω ξαναγράψει, το press-gr σίγουρα βγάζει κάποια σημαντικά θέματα, σίγουρα ο δημοσιογραφικός και όχι μόνο κόσμος το επισκέπτεται, αλλά δε το θεωρώ “blog” με όλη τη σημασία της λέξης.

[via, via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.