XBLOG logo @2x

Στον ANT1 για τα Netbooks

Την Πέμπτη το μεσημέρι πήγα σε μια καφετέρια στο Ηράκλειο για να κάνουμε ένα γύρισμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Θέμα τα mini notebooks ή εν συντομία netbooks, αυτά τα μικρά, πανάλαφρα λαπτοπάκια που κοστίζουν 300-500 ευρώ.

Στο Ηράκλειο συνάντησα τη φίλη μου Γιολάντα (έγραφε ένα φεγγάρι στο xblog.gr), τον Γιάννη και τον Δημήτρη απ΄τον ΑΝΤ1, που είχαν μαζί μία κάμερα Sony αξίας περίπου 40.000 ευρώ που γράφει σε Blu-Ray. Ναι, 40.000 ευρώ η μία κάμερα, ενώ απ΄ότι ξέρω ο ΑΝΤ1 έχει 20-25 τέτοιες, με μία απώλεια λόγω πτώσης από τρίποδο πριν από μερικά χρόνια.

Μίλησα για τα netbooks και τα χαρακτηριστικά τους: Πόσες ίντσες είναι, τι βάρος έχουν, σε τι χρησιμεύουν, τις τιμές τους, τις αντοχές τους κλπ… Φυσικά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις κρατάνε το 1/50 από όσα έχεις πει on camera και όλα τα υπόλοιπα πάνε στο αρχείο.

Διαφωνώ γενικά με αυτό, βλέποντας το βίντεο που έπαιξε μετά στο δελτίο και σκεπτόμενος τα όσα είπαμε στο γύρισμα, είδα ότι ήταν ακόμα ένα “επιφανειακό” θέμα, ένα θέμα που έπαιξε απλά για να παίξει. Ένα θέμα απλά επειδή τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέλουν το κοινό “18-44”.

Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να περιέχονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες, έτσι ώστε ακόμα και κάποιος που δεν έχει σχέση με υπολογιστές, όταν θα δει το βίντεο να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και είτε το χρειάζεται είτε όχι να το ψάξει περισσότερο.

“Θέλουμε το κοινό 18-44” ακούω και ξανακούω από γνωστούς και φίλους που δουλεύουν στην τηλεόραση, φοβάμαι όμως ότι αυτό το κοινό βλέποντας τέτοια “επιφανειακά” θέματα θα γυρνάει την πλάτη όλο και περισσότερο στην τηλεόραση…

ΟΚ, είναι γνωστό ότι ο τηλεοπτικός χρόνος είναι “πολύτιμος”, αλλά μήπως αντί να βλέπουμε επί 15-20 λεπτά τους γνωστούς “παραθυράτους” να ξεκατινιάζονται θα έπρεπε να δίνουν περισσότερο χρόνο σε άλλα θέματα, δίνοντάς τους έτσι περισσότερη ουσία;

Θυμάμαι χαρακτηριστικά και το θέμα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για τα blogs και το πώς κάλυψαν τις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια. Έδειξαν δικό μου post από το xblog.gr λέγοντας ότι το έγραψε κοπέλα, ενώ post του titana από το pestaola.gr είπαν ότι το έγραψε νεαρός μαθητής!

Και φυσικά μετά όταν αναφέρθηκαν στο Twitter εκεί χάθηκε τελείως η μπάλα… Το χαρακτήρισαν ως το “δικό μας ειδησεογραφικό πρακτορείο” και ότι εκεί κανείς μπορούσε να βρει που γίνονται επεισόδια. Πείτε μου τώρα εσείς ποιος (που δε γνωρίζει τι είναι το Twitter) αν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.