XBLOG logo @2x

Στις φλόγες η ΒΑ Αττική: Ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Δασική πυρκαγιά στο Μαραθώνα

Η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν κυριολεκτικά μάχη, για να προστατεύσουν κατοικίες και άλλες υποδομές από τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά αναπτυσσόταν και εντός κατοικημένων περιοχών. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν σταδιακά τα εναέρια μέσα, ο συνολικός αριθμός των οποίων φτάνει σε 12 Α/Φ και 7 Ε/Π.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο με ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 130 οχήματα με 390 πυροσβέστες και 205 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 240 στρατιώτες, 60 άτομα από το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και 149 άτομα από την Πολεμική Αεροπορία, 29 πυροσβεστικά οχήματα, 14 υδροφόρες, 7 οχήματα χωματουργικών εργασιών, καθώς και 9 ασθενοφόρα, με Ιατρούς και ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν η ΕΛ.ΑΣ με ισχυρές δυνάμεις, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 55 υδροφόρες και πολλά σκαπτικά μηχανήματα, καθώς και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Πρόκειται για μια γιγαντιαία κινητοποίηση και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, να περιορίσουμε την πυρκαγιά και να μειώσουμε τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής.

Οι περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται έντονα η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή, είναι ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Παλλήνη, το Άνω και Κάτω Σούλι, ο Μαραθώνας, η Παλαιά Πεντέλη, το Πικέρμι κ.α.

Η κατάσταση παραμένει ωστόσο ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, να είναι ίδιες όπως και την προηγούμενη μέρα.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές: α) στη θέση Πλατανιστός του Δήμου Καρύστου, στην Εύβοια, β) στο Δήμο Ελατίων της Ζακύνθου, γ) στη Νήσο Σκύρο, στις θέσεις Ασπούς και Αχαιρούνες, δ) στη θέση Λιβαδόστρα, του Δήμου Πλαταιών στη Βοιωτία και ε) στο Δ.Δ. Ελαιοχωρίου του Δήμου Δύμης στην Αχαΐα.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο, από τις 06:00 χθες το πρωί έως και 06:00 σήμερα, έχουν εκδηλωθεί 83 δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

[photo by superbilly16v]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.