XBLOG logo @2x

Στην οργανωμένη ακτή Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός!

Τις προηγούμενες μέρες η αδελφή μου ήταν στο Πόρτο Ράφτη, επέστρεψε σήμερα και μου είπε το εξής περιστατικό:

Το Σάββατο το πρωί πήγε για μπάνιο στην οργανωμένη παραλία στο Αυλάκι. Η είσοδος στην πλαζ κοστίζει 6 ευρώ. Στην παραλία υπάρχει ναυαγοσώστης. Υπάρχει και αναψυκτήριο, αλλά και περίπτερο όπου πωλούνται εφημερίδες και περιοδικά. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας γιατρός! Κάποια στιγμή χρειάστηκε βοήθεια κάποιος κύριος που βρισκόταν στη θάλασσα, έτρεξε ο ναυαγοσώστης, τον έβγαλαν έξω, τον έβαλαν σε ένα φορείο και τον οδήγησαν στο ιατρείο της ακτής, όπου δεν υπήρχε όμως κανένας γιατρός!

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε επί λέξη το εξής μήνυμα: Αν υπάρχει γιατρός στην πλαζ, παρακαλείται να πάει αμέσως στο ιατρείο.

Γιατρός δεν υπήρχε και από ότι ακούστηκε από τον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί γύρω, τελικά ο άνθρωπος κατέληξε. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε ασθενοφόρο και θα τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου. Δεν ξέρω αν τελικά ο άνθρωπος έζησε ή όχι, μακάρι να είναι ζωντανός τώρα, αλλά όπως και να ΄χει είναι απαράδεκτο Αυγουστιάτικα μία ακτή που θέλει να λέγεται οργανωμένη να μην έχει ούτε ένα γιατρό! Η ακτή στο Αυλάκι μαζεύει πολύ κόσμο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που πολύς κόσμος δεν πάει διακοπές και επιλέγει κοντινές παραλίες για τα μπανάκια τους, το βρίσκω τραγικό να μην έχουν ένα γιατρό για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε τέτοια περιστατικά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Χίλιες φορές να είχαν έναν υπάλληλο λιγότερο στο αναψυκτήριο (από τους τρεις που έχουν) και να είχαν ένα γιατρό, παρά αυτό το χάλι. Στην πλαζ πηγαίνουν νέοι, παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι, μπορεί στον οποιοδήποτε να συμβεί κάτι. Τι σκατά οργανωμένη παραλία με γαλάζια σημαία κλπ χωρίς να έχει ούτε ένα γιατρό;;;

Πολλοί λουόμενοι μετά το περιστατικό άρχισαν να λένε μεταξύ τους “α ρε δημοσιογράφος που χρειαζόταν εδώ” και άλλα τέτοια. Λάθος. Δε χρειάζεται δημοσιογράφος. Ένα οργανωμένο κράτος χρειάζεται, το οποίο δεν υπάρχει. Και αν συνεχίσουμε έτσι, κατά τη γνώμη μου, ποτέ δε θα υπάρξει οργανωμένο κράτος σε αυτούς τους τομείς. Όλα για τα φράγκα, την κονόμα, τις δημόσιες σχέσεις και την προβολή, τίποτα άλλο. Τι να τις κάνω εγώ τις προεκλογικές εξαγγελίες και όλα τα “θα”, τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι γιατροί χωρίς δουλειά και υπάρχουν θέσεις που μπορούν να καλύψουν. Θέσεις σε κέντρα υγείας σε απομακρυσμένα νησιά, σε πλοία, σε ακτές και όπου αλλού χρειάζονται.

[image via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.