XBLOG logo @2x

Στελεχώστε τα Κέντρα Υγείας στα νησιά με ιατρικό προσωπικό!

Γιατρός με στηθοσκόπιο

Αφορμή για αυτό το post στάθηκε αυτή η είδηση:

Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη μιας 40χρονης στην Κάρπαθο φέρνει στο φως, για άλλη μια φορά, το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά κυρίως το καλοκαίρι. Στο Κέντρο Υγείας του νησιού υπάρχει γυναικολόγος αλλά μόνο στα χαρτιά.

Σήμερα το πρωί η 40χρονη τουρίστρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με αιμορραγία. Στις 7:10 ειδοποιείται το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και απογειώνεται ελικόπτερο που παραλαμβάνει την ασθενή στις 10:30. Στο μεταξύ, η έγκυος που κυοφορούσε δίδυμα, χάνει το ένα έμβρυο πριν την απογείωση από το αεροδρόμιο της Καρπάθου και το δεύτερο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Παρόμοια κατάσταση, με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα κέντρα υγείας, επικρατεί και σε άλλα νησιά, ειδικά στα ακριτικά, γιατί τη Μύκονο και τη Σαντορίνη φαντάζομαι ότι δε την έχουν αφήσει έτσι.

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας γυναικολόγος; Και αυτός που είχε προσληφθεί οκ έλειπε δύο (!) χρόνια με άδεια. Δύο χρόνια τι έκαναν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι; Ασχολήθηκε κανένας να δει αν τα κέντρα υγείας λειτουργούν σωστά και αν είναι στελεχωμένα με επαρκές προσωπικό;

Διαβάζω ότι το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 7:10 και το ελικόπτερο παρέλαβε την ασθενή στις 10:30. Γιατί τόση καθυστέρηση; Πού είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα;

Τι λέει ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και το επιτελείο του για όλη αυτή την κατάσταση; Πότε επιτέλους θα ασχοληθούν οι καρεκλοκένταυροι με τα νησιά μας; Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.