XBLOG logo @2x

Στα ίχνη του Παλαιοκώστα η αστυνομία;

Βασίλης Παλαιοκώστας

Στο κυνήγι του Βασίλη Παλαιοκώστα έχουν ριχτεί από χθες το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν στήσει μπλόκα σε δρόμους του Αλεποχωρίου, ενώ δυνάμεις των ΕΚΑΜ χτενίζουν την γύρω περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες βράδυ στις 20:00 ένα μαύρο τζιπ VW Touareg δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο από περιπολικό της αστυνομίας στο Αλεποχώρι. Ο οδηγός του τζιπ, που η αστυνομία εικάζει ότι είναι ο φυγάς Βασίλης Παλαιοκώστας, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα του τζιπ, ενώ ο οδηγός το εγκατέλειψε και διέφυγε σε δασική έκταση της περιοχής με τα πόδια.

Στο όχημα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, εκατό σφαίρες και πέντε κινητά τηλέφωνα, ενώ στο όχημα δεν βρέθηκα αίμα, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

Έκτοτε η ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου κατακλύστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε έρευνα που έγινε στο μαύρο τζιπ βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα των φυγάδων Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι.

Πριν από λίγο μίλησα με φίλη μου που έχει εξοχικό στο Αλεποχώρι και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, η οποία μου είπε ότι το σημείο που επιχειρήθηκε να σταματήσουν το τζιπ χθες είναι ερημικό και η δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή είναι πολύ μικρή για να στηθεί μπλόκο σε τέτοιο σημείο.

Όσον αφορά την περιοχή που διέφυγε ο Παλαιοκώστας, είναι γεμάτη πεύκα, αφού η μεγαλύτερη κτηματική περιφέρεια του Αλεποχωρίου είναι δασική, έχει ρέμματα κλπ, οπότε μάλλον δεν είναι δύσκολο για κάποιον που γνωρίζει την περιοχή να διαφύγει. Μου είπε επίσης ότι σήμερα η περιοχή είναι γεμάτη αστυνομικούς (ένστολους και με πολιτικά), περιπολικά (συμβατικά και μη), αλλά και κλούβες.

Update [22:15]: Εδώ και λίγη ώρα αστυνομικοί ερευνούν σπίτι, το οποίο υπάρχει περίπτωση να είναι το κρησφύγετο του Παλαιοκώστα. Το σπίτι βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο Σχίνο και ανήκει σε πρώην δήμαρχο του Αλεποχωρίου, η σύζυγος του οποίου το είχε νοικιάσει σε μία γυναίκα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.