XBLOG logo @2x

Σταμάτης Μαλέλης: Οι αλλαγές στο STAR, Τι θα άλλαζε στην ΕΡΤ, Πώς κρίνει τα τηλεοπτικά πρόσωπα

Σταμάτης Μαλέλης

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στην Espresso της Κυριακής ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του STAR, Σταμάτης Μαλέλης. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το πρόγραμμα του STAR και τις αλλαγές σε αυτό, είπε τι θα άλλαζε στην ΕΡΤ αν αποδεχόταν την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβει πρόεδρος, ενώ έκρινε τα πρόσωπα της τηλεόρασης που συζητιούνται περισσότερο αυτό το διάστημα.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης, ολόκληρη μπορείτε να την διαβάσετε στο espressonews.gr.

Για το πρόγραμμα και τις αλλαγές στο STAR

  • Θα έχουμε καινούργια πράγματα στο STAR;
    Εχετε δει ποτέ σε κάτι δικό μου να μην υπάρχουν καινούργια πράγματα; Θα βάλουμε περισσότερες πληροφορίες στις δικές μας εκπομπές. Και η Χριστίνα Λαμπίρη θα παίξει με περισσότερη ενημέρωση. Θα πάμε infotainment σε όλα.
  • Ετοιμάζετε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα;
    Ισως χρειαστεί να κάνουμε κάτι στο 11.30-12.30 το πρωί, που προβάλλεται η αισθηματική σειρά «Μαρίνα». Σκεφτόμαστε μήπως δημιουργήσουμε μια καινούργια ζώνη. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στο concept, κλίνω προς infotainment.
  • Μήπως ξεπερνιέται το lifestyle και στο δελτίο ειδήσεων;
    Για μένα το δελτίο ειδήσεων κάθε μέρα είναι διαφορετικό. Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά κάνουμε αλλαγές κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αν κάτι που κάνουμε ξεπερνιέται, θα το καταλάβω γρήγορα. Θα το αλλάξω πριν το καταλάβουν οι τηλεθεατές.

Τι θα άλλαζε στην ΕΡΤ;

  • Αν πηγαίνατε στην ΕΡΤ, θα αλλάζατε πολλά πράγματα;
    Μου έγινε πρόταση, αλλά δεν θα πάω στην ΕΡΤ. Αν πήγαινα, θα έκανα αμφίδρομη, interactive τηλεόραση. Είναι αυτό που θέλει ο Γιώργος. Η κοινωνία, οι πολίτες θα είχαν λόγο και ο αρμόδιος θα απαντούσε. Θα γινόταν και ζωντανά, ο πολίτης θα έκανε τις προτάσεις του για να βελτιωθεί η καθημερινότητά του. Το άλλο είναι ότι θα ενίσχυα πάρα πολύ την ψυχαγωγία, θα ανανέωνα τις πολιτικές εκπομπές, θα καταργούσα κάποιες μούρες και φάτσες που δεν κάνουν πια. Δεν αντικατοπτρίζει η ΕΡΤ την ελληνική κοινωνία, η οποία είναι πιο σύγχρονη. Επίσης στον τομέα της ψυχαγωγίας είναι ώρα να μπει η ΕΡΤ στις ιστορικές σειρές. Να κάνει σίριαλ για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον βασιλιά Κωνσταντίνο, να γίνει μια σειρά έργων για τον εθνικό διχασμό. Στην κρατική τηλεόραση δεν θα έβαζα ποτέ lifestyle. Στο Ραδιομέγαρο πρέπει να γίνουν σοβαρότατες περικοπές. Δεν μπορεί μια εκπομπή που σε μένα στοιχίζει 10.000 ευρώ την ημέρα, να στοιχίζει 45.000 στην ΕΡΤ.

Πώς βλέπει τα πρόσωπα της τηλεόρασης

  • Πώς βλέπετε το πρωινό ψυχαγωγικό του ANT1 με τους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο;
    Έφεραν την ανατροπή. Θα πάνε καλά, γιατί δούλεψαν πάνω σε ένα καινούργιο concept, το πίστεψαν, το πάλεψαν και τώρα το ευχαριστιούνται.
  • Ο «Ομορφος κόσμος το πρωί» πώς σας φαίνεται;
    Είναι όμορφη εκπομπή, αλλά παραείναι νεανική, δεν συμβαδίζει με την εποχή. Η κοινωνία δεν είναι έτσι. Ο τηλεθεατής βλέπει κάτι που είναι πιο λαμπερό από αυτόν. Τα παιδιά του «Ομορφου κόσμου το πρωί» έπρεπε να είναι πιο ανθρώπινα και γήινα. Θα πάνε μέτρια και ίσως τέτοια νούμερα να ικανοποιούν και το MEGA, γιατί έχει χαμηλότερο κόστος.
  • Η Ελένη Μενεγάκη θα ανακάμψει;
    Τη θεωρώ πολύ καλή παρουσιάστρια. Είναι χαρισματικό άτομο σε αυτό που κάνει. Πρέπει κάτι να ανανεώσει στο concept της εκπομπής της, η ίδια δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, ανανεώνεται κάθε χρόνο. Αν δεν το ανανεώσει, θα έχει πρόβλημα.
  • Η Βίκυ Καγιά βρήκε τον δρόμο της;
    Είναι πολύ κρύα. Ωραία κοπέλα, φοβερό μοντέλο, αλλά δεν κάνουμε όλοι για όλα. Και εγώ ήθελα μικρός να γίνω ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έκανα.
  • Πώς βλέπετε τα πρωινά ενημερωτικά;
    Τώρα με την οικονομία και τα προβλήματα των συνταξιούχων θα κυριαρχήσει ο Γιώργος Αυτιάς. Αν λυθούν αυτά τα προβλήματα, θα κυριαρχήσουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Εγώ προσωπικά αυτούς τους δύο βλέπω, γιατί στην εκπομπή τους συνδυάζουν την ενημέρωση με το χιούμορ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.