XBLOG logo @2x

Σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή 3 Ιουνίου ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και το point system. Προσοχή λοιπόν, γιατί τα πρόστιμα που θα πληρώνουν οι παραβάτες με τον νέο Κ.Ο.Κ. θα είναι πολύ ακριβότερα από αυτά που ίσχυαν έως τώρα. Γνώμη μου, που τη λέω και τη γράφω συνέχεια, είναι όχι να τηρείτε τον Κ.Ο.Κ. μόνο και μόνο για να μη φάτε πρόστιμο, αλλά γιατί επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή η ασφαλής και συνετή οδήγηση να μας γίνει συνήθεια.

Συνοπτικά να αναφέρω ότι όσοι οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ το πρόστιμο που θα φάτε θα κυμαίνεται από 200 έως 1.200 ευρώ, συν αφαίρεση της άδειας οδήγησης μέχρι και 6 μήνες. Η παραβίαση του στοπ ή ερυθρού σηματοδότη θα σας κοστίσει 334 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 2 μήνες. Αν σας πιάσουν να οδηγείτε χωρίς ζώνη ή κράνος θα πληρώσετε 166 ευρώ και θα σας αφαιρεθεί η άδεια για 10 ημέρες. Τέλος, αν οδηγείτε και μιλάτε στο κινητό το πρόστιμο για εσάς θα είναι 100 ευρώ και αφαίρεση άδειας μέχρι και 30 ημέρες.

Από ότι μαθαίνω αρκετοί φίλοι μου έχουν λάβει τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ταχυδρομικά από το Υπουργείο Μεταφορών, εγώ δε τον έλαβα ακόμα, αλλά αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά μπορείτε να τον κατεβάσετε σε pdf αρχείο εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.