XBLOG logo @2x

Σεισμός, σεισμόπληκτοι και σεισμολόγοι

Τον σεισμό χθες τον νιώσαμε, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. 6,5 ρίχτερ είπαν οι σεισμολόγοι, δύο νεκτροί, πολλοί τραυματίες κλπ… Εκείνη την ώρα δούλευα στον υπολογιστή μου στο σπίτι. Με το που ξεκίνησε ο σεισμός μπήκα κατευθείαν στο twitter μου και έγραψα το μήνυμα: “Σεισμός”.

Λίγη ώρα μετά την έκανα προς παραλία για καφεδάκι. Επιστρέφοντας ενημερώθηκα για τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος και για την κόντρα των σεισμολόγων, όπως γίνεται κάθε φορά. “Τον είχαμε προβλέψει” λένε κάποιοι, μήνυση κατά σεισμολόγου διαβάζω ότι έκανε παλαιότερα ένας νομάρχης επειδή είχε κάνει προβλέψεις για σεισμό κλπ.

Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά; Θα υπάρξει ποτέ αρμονική συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και κράτους; Ή μια ζωή οι μεν θα είναι απέναντι στους δε;

Ενημέρωση σχετικά με τον σεισμό και ό,τι έγινε από χθες δεν παραθέτω εδώ, υπάρχουν τα πάντα στο zougla.gr, απ΄όπου προέρχεται και το παραπάνω βίντεο του απεσταλμένου του zougla.gr Παναγιώτη Σαββίδη στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.