XBLOG logo @2x

Ρουσφέτια

ΡουσφέτιαΑφορμή για αυτό το post στάθηκε ένα δημοσίευμα της χθεσινής Ελευθεροτυπίας, το οποίο έπαιξε αρκετά και σε δελτία ειδήσεων, ειδησεογραφικά sites κλπ.. Το θέμα του δημοσιεύματος είναι δύο έγγραφα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του κου Γεράσιμου Γιακουμάτου και της κας Κατερίνας Παπακώστα, μέσω των οποίων ζητούσαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κο Πολύδωρα, προαγωγή του κου Αθανάσιου Κώτσια στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο οποίος τότε ήταν Διοικητής Πυρ/κων Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής.

Τελικά το αίτημα των δύο βουλευτών ικανοποιήθηκε και ο κος Κώτσιας τον Μάρτιο του 2006 προήχθη σε ταξίαρχο και ένα χρόνο μετά σε υποστράτηγο.

Μπορεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος να άξιζε πραγματικά να προαχθεί, να ήταν πολύ καλός στη δουλειά του και πράγματι μία ενδεχόμενη προαγωγή του να έκανε καλό στο Πυροσβεστικό Σώμα, οπότε αν είναι έτσι, καλώς προήχθη. Σκέφτομαι όμως από την άλλη τι δουλειά έχουν δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και ζητούν την προαγωγή του ίδιου προσώπου από τον πολιτικό προϊστάμενο της Πυροσβεστικής, δηλαδή τον κο Πολύδωρα; Ο κόσμος δεν ψήφισε τον κο Γιακουμάτο και την κα Παπακώστα για να κάνουν τέτοιες προτάσεις, αλλά για να εργάζονται για το καλό όλου του κόσμου. Το ποιος αξίζει προαγωγή ή όχι νομίζω ότι το κρίνουν οι αξιωματικοί του Σώματος και όχι οι βουλευτές, σωστά;

Και τι δεν έχουμε ακούσει για ρουσφέτια εδώ και χρόνια. Κάθε εβδομάδα σκάνε διάφορες περιπτώσεις, για βουλευτές και υπουργούς, οι συνεργάτες των οποίων διατηρούν λίστες ολόκληρες με αιτήματα ψηφοφόρων τους για ρουσφέτια και άλλα πολλά..

Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι δε φταίνε μόνο εκείνοι που.. ανταποκρίνονται σε αρκετά αιτήματα για ρουσφέτια, αλλά και εμείς που απευθυνόμαστε σε αυτούς για να μας βολέψουν. Και δεν εννοώ ρουσφέτια που ζητάμε μόνο από βουλευτές, αλλά και από άλλους φορείς, εταιρείες, κάθε είδους εξυπηρετήσεις κλπ. Δηλαδή όλοι λίγο-πολύ νομίζω ότι κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο γνωστό μας για να μας εξυπηρετήσει σε κάποια υπόθεσή μας, όποια και αν είναι αυτή.

Και για να μη λέω μόνο για τους άλλους, αναφέρω και δικό μου παράδειγμα: Πέρυσι ταλαιπωρήθηκα με τη Vivodi μέχρι να μου ενεργοποιήσουν την adsl σύνδεσή μου. Ε, όταν είδα από την αρχή ότι τα πράγματα ήταν σκούρα, χρησιμοποίησα το ότι ήμουν συντάκτης στο Computer Για Όλους, προκειμένου να μιλήσω με κάποιον ανώτερο και να εξυπηρετηθώ πιο γρήγορα, πιθανόν εις βάρος κάποιων άλλων πελατών της εταιρείας.

Φαίνεται λοιπόν ότι το ρουσφέτι -κακώς βέβαια- το έχουμε μέσα μας..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.