XBLOG logo @2x

Πώς να κάνετε γνωστό το blog σας: Ο λάθος τρόπος

Είναι ο τέταρτος χρόνος που ασχολούμαι με το blogging και, για να πω την αλήθεια, είναι κάτι που μου αρέσει τρελά και θα ήθελα πολύ μελλοντικά να μου αποφέρει τα προς το ζην, αν θα τα καταφέρω ή όχι δε το γνωρίζω.

Τον τελευταίο -ειδικά- χρόνο, που το xblog.gr είναι ένα από τα “γνωστά blogs” (και δε το λέω με καμία δόση (υπεροψίας), έχω γίνει αποδέκτης ενεργειών από νέους bloggers που προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να κάνουν γνωστά τα blog τους.

Σε κάποιους απαντάω γράφοντάς τους ότι αν συνεχίσουν ακολουθώντας τακτικές που θα περιγράψω παρακάτω, όχι μόνο δε θα κάνουν γνωστό το blog τους, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πετυχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Κάποιοι άλλοι πάλι δε με ελκύουν ούτε να απαντήσω, οπότε απλά το email τους πάει στα ανεπιθύμητα και τέλος.

Για να μη μακρυγορώ όμως με εισαγωγές, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό και συγκεκριμένα στις τακτικές που θεωρώ εγώ λανθασμένες για να γίνει ένα blog γνωστό…

Αποστολή των post με email

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη λανθασμένη τακτική που χρησιμοποιούν αρκετοί νέοι bloggers. Τι κάνουν δηλαδή; Μαζεύουν 10, 20 ή 40 ηλεκτρονικές διευθύνσεις από άλλα blogs και αρχίζουν και στέλνουν με email τα post που ανεβάζουν. Το email φυσικά δεν περιέχει κάτι του στυλ “Φίλε Γιάννη, διαβάζω το blog σου, σου στέλνω ένα από τα πρώτα post του δικού μου blog και αν σε ενδιαφέρει μπες να δεις και τα άλλα”, αλλά περιέχει σκέτο το post, χωρίς ένα “γεια”.

Off-topic σχόλια

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σβήσει σχόλια στα post του xblog.gr. Διαγράφω με τη μία σχόλια που περιέχουν ύβρεις, όπως επίσης διαγράφω με τη μία off-topic σχόλια, που μόνο σκοπό έχουν να διαφημίσουν ένα άλλο blog. Μπαίνει δηλαδή ο άλλος σε ένα ή και σε περισσότερα post και αφήνει σχόλιο μόνο με τη διεύθυνση του blog του. Έστω ας άφηνε σχόλιο με link σε ένα post που έκανε για θέμα παρόμοιο με αυτό που γράφω εγώ, αλλά όχι σχόλιο με το url του blog του.

Twitter & Facebook

Είναι στη “μόδα” φαίνεται το Twitter και το Facebook να προωθούν όσο γίνεται blog posts. Παράδειγμα: Ξεκινάει κάποιος ένα blog και ξεκινάει και ένα Twitter Account μόνο και μόνο για να ποστάρει τα links των blog post του. Την ίδια στιγμή το status update του λογαριασμού του στο Facebook ανανεώνεται μόνο με την εισαγωγή του link από κάθε νέο post που δημοσιεύει στο blog του. Θα μπορούσε να το κάνει όχι τόσο “ξερά”, αλλά βάζοντας πχ στο Facebook Status “Kostas σας προτείνει να δείτε το blog του στη διεύθυνση τάδε”.

Οι δύο πρώτοι κατ΄εμέ είναι οι πιο ενοχλητικοί τρόποι για να γίνει ένα blog γνωστό και, όπως έγραψα και στην εισαγωγή του post, περισσότερο πιθανό είναι να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε μερικές μέρες θα γράψω ακόμη ένα post με τους σωστούς, κατά τη γνώμη μου, τρόπους για να γίνει ένα blog γνωστό.

[photo by splorp]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.