XBLOG logo @2x

Πώς να εγκαταστήσετε Linux Ubuntu μέσω USB Stick

Linux Ubuntu

Μιας και τα netbooks έχουν γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό είπα κι εγώ να αποκτήσω το δικό μου. Χθες, λοιπόν, πήρα το Acer Aspire One A150x. Σε αυτό το post προτιμώ να μην αναφερθώ στο netbook, αλλά στον τρόπο που μπορείς να εγκαταστήσεις Linux χωρίς να χρειαστείς εξωτερικό CD Drive.

  • Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα USB Stick με τουλάχιστον 1 GB μνήμη, αφού το ISO των Ubuntu είναι περίπου 700 ΜΒ.
  • Ξεκινώντας, λοιπόν, κατεβάζουμε το Ubuntu810.exe από το pendrivelinux.com.
  • Όταν το αρχείο κατέβει το τρέχουμε και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας φάκελος στον υπολογιστή μας με όνομα Ubuntu810.
  • Μετά κατεβάζουμε το αρχείο ISO από το official site του Ubuntu και το τοποθετούμε μέσα στον φάκελο που δημιουργήθηκε προηγουμένως ( φάκελος Ubuntu810)
  • Από τον φάκελο Ubuntu810 ανοίγουμε το αρχείο Ubuntu810.bat και ακολουθούμε τις οδηγίες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία το USB Stick σας είναι έτοιμο για να περάσετε Ubuntu στο netbook σας!

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και η εγκατάσταση του Ubuntu διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Εγώ πριν λίγο τελείωσα την εγκατάσταση στο netbook μου και σε λίγο θα κάνω τις πρώτες μου δοκιμές σε Linux.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.