XBLOG logo @2x

Πώς καλύπτουν τις εκλογές τα μεγάλα ενημερωτικά portals

Σήμερα επέλεξα να μην ανοίξω καθόλου την τηλεόραση, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ακολούθησε φαγητό, καφές, ύπνος και γύρω στις 6-7 το απόγευμα έκατσα στον υπολογιστή για να δω τι μεταδίδουν τα μεγάλα ενημερωτικά portals σχετικά με τις εκλογές.

Δε με ενδιέφερε τόσο να δω τα συνηθισμένα θέματα, δηλαδή πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη εφορευτικών επιτροπών ήταν στις θέσεις τους εγκαίρως και άλλες τέτοιες ειδήσεις ή παραπολιτικά σχόλια.

Αυτό που με ενδιέφερε να δω ήταν τι το ξεχωριστό είχαν να παρουσιάσουν τα μεγάλα ενημερωτικά portals στην Ελλάδα ή τι δυνατότητες θα έδιναν στους χρήστες – αναγνώστες τους, δηλαδή δυνατότητα σχολιασμού επί των αποτελεσμάτων, ζωντανού διαλόγου κλπ.

Παραθέτω σύντομα σχόλια για κάθε portal, από τα όσα είδα/παρακολούθησα τις τελευταίες 2-3 ώρες.

Zougla.gr

Εκλογές στο Zougla.grΤο zougla.gr, από τα κορυφαία ενημερωτικά site -αν όχι το νούμερο 1- από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε να προβάλει “τηλεοπτική εκπομπή” με κεντρικό παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή. Η εκπομπή αυτή συνεχίζεται μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (10 μμ), με τον Μάνο να συνομιλεί με δημοσιογράφους από την ομάδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και να μεταδίδει αποτελέσματα από τις εκλογές. Το zougla.gr επίσης στην κεντρική του σελίδα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν Δήμο και Περιφέρεια και να δουν αποτελέσματα. Δυνατότητα σχολιασμού από τους χρήστες δυστυχώς δεν υπάρχει.

NewsIt.gr

Εκλογές στο NewsIt.grΤο portal του Νίκου Ευαγγελάτου δίνει και αυτό τη δυνατότητα στους χρήστες του να δουν τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών επιλέγοντας τον Δήμο ή την Περιφέρεια που τους ενδιαφέρει από την κεντρική σελίδα. Κατά τα άλλα έχουμε διάφορα άρθρα σχετικά με τις εκλογές, προβλέψεις σχετικά με πρόωρες εθνικές εκλογές ή όχι, τα οποία άρθρα μαζεύουν αρκετά σχόλια από τους χρήστες-αναγνώστες του NewsIt. Προεκλογικά το NewsIt.gr έστησε και ένα μικρό στούντιο στα γραφεία του, όπου ο Ν. Ευαγγελάτος έκανε συνεντεύξεις με υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.

News247.gr

Εκλογές στο News247.grΑκόμα ένα γνωστό portal, το News247.gr, καλύπτει live και αυτό τις εξελίξεις σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ είναι το μόνο ίσως που δίνει την δυνατότητα για live διάλογο-σχολιασμό στους χρήστες, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CoverItLive, που χρησιμοποιούν πολλά blogs στον κόσμο για live blogging και σχολιασμό από τους αναγνώστες τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.