XBLOG logo @2x

Πόσο συχνά ανανεώνουν τα sites τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; (μέρος 2ο)

Στις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησα μία μικρή έρευνα σε όλα τα sites των βουλευτών, όλων των κομμάτων. Δημοσίευσα το πρώτο μέρος στις 10/2/2008 και σήμερα δημοσιεύω το δεύτερο μέρος αυτής της έρευνας. Θα ακολουθήσει ακόμα ένα post μέσα σε 15 μέρες περίπου με το τρίτο μέρος της έρευνας, όσον αφορά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μετά θα περάσω στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κλπ… Αυτό που κάνω είναι να επισκέπτομαι τα προσωπικά sites των βουλευτών και να διαπιστώνω σε τι βαθμό τα ανανεώνουν με υλικό από την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, αν δηλαδή τα ενημερώνουν με τις ομιλίες τους, τις ερωτήσεις που καταθέτουν στη Βουλή κλπ… Με το τέλος της έρευνας θα υπάρξει και ένα συμπερασματικό post, ίσως και με κάποια στατιστικά κλπ.

51. Κιλτίδης Κωνσταντίνος: Στην τύχη του κυριολεκτικά έχει αφεθεί το προσωπικό site του βουλευτή Κιλκίς και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στο kiltidis.gr υπάρχει η ένδειξη ότι “η ιστοσελίδα βρίσκεται υπό ανανέωση”, η οποία υποθέτω ότι μάλλον έχει εγκαταλειφθεί, αφού η ενότητα με τα άρθα και τις συνεντεύξεις του έχει να ενημερωθεί από το 2003, ενώ το τελευταίο δελτίο τύπου προστέθηκε στις 10/7/2007. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το site του υφυπουργού φιλοξενείται στο minagric.gr (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), δε μπορεί ο κος Κιλτίδης να πληρώσει για ένα ξεχωριστό πακέτο hosting για το site του; (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

52. Kόλλια-Τσαρουχά Μαρία: Το kollia.gr εμφανίζει το μήνυμα “this site is under construction”. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

53. Κόλλιας Κώστας: Ο βουλευτής Κορινθίας δε μπορεί να πει κανείς ότι ασχολείται και πάρα πολύ με το kolliaskostas.gr, αφού όσον αφορά στο 2008 υπάρχουν μόλις δύο κείμενα από ομιλίες του στη Βουλή και κανένα δελτίο τύπου. Επίσης στην αρχική σελίδα του site έχει ξεχαστεί το “Υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας”! (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

54. Κοντογιάννης Γεώργιος: Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ δεν διαθέτει site με δικό του domain name, διατηρεί όμως ένα site που φιλοξενείται στη Βουλή στη διεύθυνση portal.parliament.gr/kontogiannis, το περιεχόμενο του οποίο έχει να ανανεωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2007. Απαράδεκτο, ειδικά από έναν βουλευτή της Ηλείας, που επλήγη από τις πυρκαγιές κλπ περίμενα περισσότερη ενημέρωση για την περιοχή, τα μέτρα της κυβέρνησης κλπ. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

55. Κοντός Αλέξανδρος: Ούτε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διαθέτει site με δικό του domain, αλλά ιστοσελίδα που φιλοξενείται στη Βουλή, στη διεύθυνση parliament.gr/kontos. Η μόνη ενότητα που ανανεώνεται είναι αυτή με τις Ανακοινώσεις Τύπου, όπου απλά υπάρχουν οι τίτλοι των ανακοινώσεων που λινκάρουν στις ανακοινώσεις που υπάρχουν στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

56. Κόρκα-Κώνστα Αθηνά: Η βουλευτής του Νομού Κορινθίας διατηρεί ενημερωμένο το προσωπικό της site στη διεύθυνση korka.gr, το οποίο κατασκευάστηκε το 2005. Θα βρείτε πρόσφατα δελτία τύπου και υλικό σχετικά με το κοινοβουλευτικό της έργο. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

57. Κοσμίδης Ιωάννης: Ο βουλευτής Χίου είναι ακόμη ένας βουλευτής που “αξιοποίησε” το διαδίκτυο μέχρι να εκλεγεί βουλευτής, μετά ξέχασε πώς έχει site. Το gianniskosmidis.com ανανεωνόταν σχεδόν καθημερινά την προεκλογική περίοδο, από τη μέρα των εκλογών όμως και μετά δε θα βρείτε τίποτα καινούριο. Ο βουλευτής διαθέτει και blog, το οποίο έχει να ανανεωθεί από τον Αύγουστο του 2007, ενώ σε κάθε post του blog θα δείτε και τη φωτογραφία του. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

58. Κουτσούμπας Ανδρέας: Ο βουλευτής Βοιωτίας δεν έχει προσωπικό site.

59. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος: Το stathiskonstantinidis.gr του βουλευτή Φλώρινας ανανεώνεται περίπου δύο φορές το μήνα, με την προσθήκη δελτίων τύπου από το πολιτικό του γραφείο. Δυστυχώς όμως στο site είναι διαθέσιμα μόνο τα δέκα πιο πρόσφατα δελτία τύπου και δεν διατηρείται αρχείο με τις δραστηριότητές του κλπ. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

60. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος: Δυστυχώς ούτε ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Πιερίας της ΝΔ φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά το site του, αφού στο gkonstantopoulos.gr το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου προστέθηκε τον Αύγουστο του 2007. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

61. Λαμπρόπουλος Ιωάννης: Ο βουλευτής Μεσσηνίας δεν διαθέτει προσωπική ιστοσελίδα.

62. Λέγκας Νικόλαος: Ο υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και βουλευτής Τρικάλων έχει ένα αρκετά ενημερωμένο site. Το legas.gr είναι ενημερωμένο με τα τελευταία άρθρα και δραστηριότητες του βουλευτή. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

63. Λεονταρίδης Θεόφιλος: Ο βουλευτής Σερρών δεν έχει προσωπικό site.

64. Λιάπης Μιχαήλ: Ο υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Β΄Αθήνας δε φαίνεται να έχει πολύ καλή σχέση με το διαδίκτυο και με το site του ειδικότερα. Το περιεχόμενο του liapis.gr ανανεώθηκε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ και στο header image στο πάνω μέρος του site έχει ξεχαστεί το “Υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθηνών”. (ημ/νία επίσκεψης: 1/3/2008)

65. Λιάσκος Αναστάσιος: Από τη σύντομη περιήγησή μου στο site του βουλευτή Ευβοίας είδα ότι κατά μέσο όρο το liaskos.gr ανανεώνεται περίπου 1-2 φορές κάθε μήνα, με την προσθήκη δελτίων τύπων σχετικά με τις δραστηριότητες του βουλευτή. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

66. Λιβανός Σπήλιος: Αρκετά ενημερωμένο βρήκα το site του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κατά την επίσκεψή μου σε αυτό. Στο livanos.gr θα βρείτε την πολιτική δράση, τά άρθρα, τις συνεντεύξεις και τις ομιλίες του βουλευτή στη Βουλή. Ενδιαφέρουσα και η ενότητα “Βήμα για Νέους” που υπάρχει στο site. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

67. Λυκουρέντζος Ανδρέας: Το alykourentzos.gr εμφανίζει το μήνυμα: “Αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες για την συντήρηση και αναβάθμιση του ιστοτόπου. Σύντομα Θα έιμαστε και πάλι κοντά σας. Ευχαριστούμε”. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

68. Μαγγίνας Βασίλειος: Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας πρέπει να έχει κάκιστη σχέση με το διαδίκτυο. Το magginas.gr έχει να ανανεωθεί εδώ και 1-2 χρόνια. Επίσης στην κεντρική σελίδα έχει ξεχαστεί ο υπότιτλος “Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας”, ιδιότητα που ο βουλευτής δεν κατέχει πλέον. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

69. Μανούσου-Μπινοπούλου Αριάδνη: Η βουλευτής Κυκλάδων δεν διαθέτει προσωπικό site.

70. Μανώλης Ιωάννης: Ο βουλευτής Αργολίδας δεν έχει προσωπική ιστοσελίδα.

71. Μαρκογιαννάκης Χρήστος: Από τον Νοέμβριο του 2007 έχει να ανανεώσει το markogiannakis.gr ο βουλευτής Χανίων. Συνεπώς ο κος Μαρκογιαννάκης ανήκει στους βουλευτές που δεν παράτησαν το site τους αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά 1-2 μήνες μετά από αυτές… (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

72. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος: O βουλευτής Ευβοίας δεν διαθέτει προσωπικό site.

73. Μεϊμαράκης Ευάγγελος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Β΄Αθήνας δε φαίνεται να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το προσωπικό του site. Το περιεχόμενο στο meimarakis.gr έχει να ανανεωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2007. Κρίμα, γιατί στο site του υπουργού Εθνικής Άμυνας περίμενα να βρω πολύ περισσότερο υλικό γύρω από τη δραστηριότητά του. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

74. Μελάς Παναγιώτης: Χωρίς ενημέρωση παραμένει και το περιεχόμενο του pmelas.gr. Το πιο πρόσφατο νέο που θα βρείτε στο site του βουλευτή Α΄Πειραιά είναι από την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 27/6/2007. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

75. Μητσοτάκης Κυριάκος: Από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα βουλευτικά sites είναι αυτό του βουλευτή Β΄Αθηνών Κυριάκου Μητσοτάκη. Το kmitsotakis.gr ανανεώνεται καθημερινά με την προσθήκη υλικού από τις δραστηριότητες του βουλευτή, ενώ θα βρείτε σε αυτό βίντεο και ηχητικά αρχεία από τις συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης. Τέλος δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες για παρακολούθηση του site μέσω RSS feed. Thumbs up Κυριάκο! (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

76. Μιχαλολιάκος Βασίλειος: Το πιο πρόσφατο αρχείο που υπάρχει στο michaloliakos.gr είναι ένα pdf με τον απολογισμού έργου του βουλευτή την τριετία 2004-2007. Γενικά το περιεχόμενο του site έχει να ανανεωθεί από το 2004, με εξαίρεση την ενότητα που περιέχει τις προεκλογικές εκδηλώσεις του βουλευτή. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

77. Μπακογιάννη Ντόρα: Η υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄Αθήνας διαθέτει ένα από τα πιο καλά ενημερωμένα και καλοστημένα sites, συγκριτικά με τους άλλους συναδέλφους της βουλευτές. Στο dorabak.gr θα βρείτε τα τελευταία νέα της Ντόρας Μπακογιάννη, φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητές της, ενώ στην ενότητα “Live με τη Ντόρα” μπορείτε να της στείλετε την ερώτησή σας και εκείνη να απαντήσει με βίντεο. Thumbs up στη Ντόρα και την ομάδα της! (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

78. Μπαντουβάς Κωνσταντίνος: Το badouvas.gr του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης έχει μείνει χωρίς ανανέωση περιεχομένου από τον Νοέμβριο του 2007. Ο βουλευτής θα μπορούσε να ασχοληθεί περισσότερο με το site του, εμπλουτίζοντάς το με στοιχεία γύρω από την κοινοβουλευτική του δράση για την όμορφη Κρήτη κλπ… (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

79. Μπασιάκος Ευάγγελος: Ο βουλευτής Βοιωτίας δεν έχει προσωπικό site.

80. Μπέζας Αντώνιος: Εδώ και κάτι μήνες έχει να ανανεωθεί το περιεχόμενο του site του υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών και βουλευτή Θεσπρωτίας. Στο antonisbezas.gr οι ενότητες Ενημέρωση, Δελτία Τύπου, Ομιλίες, Συνεντεύξεις δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και 3-4 μήνες, ενώ υπάρχει ενημέρωση μόνο στην ενότητα “Επικαιρότητα” που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του site, όπου κυρίως αναδημοσιεύονται άρθρα από εφημερίδες που αφορούν τον υφυπουργό. (ημ/νία επίσκεψης: 2/3/2008)

81. Μπεκίρης Μιχάλης: Πλήρως ενημερωμένο βρήκα το site του βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ κατά την επίσκεψή μου σε αυτό. Στο bekiris.gr θα βρείτε όλες τις πρόσφατες ομιλίες και τις ερωτήσεις που καταθέτει ο βουλευτής στη Βουλή. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

82. Μπενάκη-Ψαρούδα Άννα: Δυστυχώς και η βουλευτής Α΄Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής αρκέστηκε στην ανανέωση του site της μόνο προεκλογικά. Μετά απλά ανέβασε έναν χαιρετισμό στην κεντρική σελίδα του benakianna.gr όπου ευχαριστεί τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν κλπ. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

83. Μπούγας Ιωάννης: Τακτικά ανανεώνεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδα του βουλευτή Φωκίδας. Στο ibougas.gr θα βρείτε πρόσφατα δελτία τύπου σχετικά με τις δραστηριότητες του βουλευτή, καθώς και τα άρθρα του που δημοσιεύονται κατά καιρούς στις εφημερίδες. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

84. Μπουζάλη Βίβιαν: Συχνή ανανέωση περιεχομένου γίνεται και στο site της κας Μπουζάλη, βουλευτή του Νομού Καστοριάς. Στο mpouzali.gr “ανεβαίνουν” δελτία τύπου, ανακοινώσεις, οι ομιλίες της στη Βουλή και οι συνεντεύξεις που δίνει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

85. Μπούρας Αθανάσιος: Δυόμιση μήνες χωρίς ανανέωση έχει μείνει η ιστοσελίδα του βουλευτή Περιφέρειας Αττικής. Στο abouras.gr το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου καταχωρήθηκε στις 20/12/2007, ενώ οι ενότητες με άρθρα, σχόλια και συνεντεύξεις έχουν να ανανεωθούν από τον Σεπτέμβριο του 2007. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

86. Νάκος Αθανάσιος: Αρκετές φορές κάθε μήνα ανανεώνεται το anakos.gr με την προσθήκη υλικού σχετικά με τις δραστηριότητες του υφυπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Μαγνησίας. Στο site του θα βρείτε πρόσφατα δελτία τύπου, τις τελευταίες ομιλίες του στη Βουλή και συνεντεύξεις που έχει δώσει, καθώς και άρθρα που δημοσιεύει σε εφημερίδες. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

87. Νεράντζης Αναστάσιος: Ακόμη μία παρατημένη ιστοσελίδα είναι αυτή του βουλευτή Πειραιά. Στην κεντρική σελίδα του nerantzis.gr το πιο πρόσφατο κείμενο από την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα έχει ημερομηνία καταχώρησης 26/4/2007 (σχεδόν ένα χρόνο πριν), ενώ η πιο πρόσφατη συνέντευξή του που υπάρχει στο site είναι από τις 13/8/2007 στην εφημερίδα “Χώρα”. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

88. Νικηφοράκης Στυλιανός: Ο βουλευτής Χανίων δεν διαθέτει προσωπικό site.

89. Ντινόπουλος Αργύρης: Χωρίς ανανέωση παραμένει και το site του βουλευτή Β΄Αθηνών. Στο dinopoulos.gr θα βρείτε αρχειακό υλικό, όπως συνεντεύξεις, άρθρα κλπ, όχι όμως και υλικό όπως τις ομιλίες και τις ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή κλπ. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

90. Ορφανός Γεώργιος: Αν και ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού είχε προσωπικό site, εδώ και αρκετούς μήνες μάλλον το έχει κατεβάσει, αφού το orfanos.gr δεν εμφανίζει καμία σελίδα πλέον. Το site του κου Ορφανού στη διεύθυνση orfanos.gr λειτουργεί κανονικά, όπως με διορθώνει ο Dimitris στα σχόλια, αν και έχει να ανανεωθεί από τον Δεκέμβριο του 2007. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

91. Παναγιωτόπουλος Πάνος: Ο βουλευτής Β΄Αθήνας δεν διαθέτει προσωπική ιστοσελίδα.

92. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος: Ο βουλευτής Καβάλας δεν έχει site.

93. Παπαγεωργίου Γεώργιος: Ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Άρτας δεν έχει προσωπικό site.

94. Παπαδημάτος Νικόλαος: Ακόμη ένας βουλευτής που διέκοψε την ανανέωση του περιεχομένου του site του αμέσως μετά τις εκλογές είναι ο κος Παπαδημάτος από την Αχαϊα. Στο papadimatos.gr το πιο πρόσφατο στοιχείο που θα βρείτε ένα ευχαριστήριο κείμενο στην κεντρική σελίδα προς αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

95. Παπαδημητρίου Έλσα: Η βουλευτής Αργολίδας δεν διαθέτει προσωπική ιστοσελίδα.

96. Παπαδόπουλος Μιχάλης: Πέντε φορές το μήνα κατά μέσο όρο ανανεώνεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του βουλευτή Κοζάνης. Στο mpapadopoulos.gr θα βρείτε όλες τις ομιλίες, τις συνεντεύξεις, τα άρθρα και γενικά τις δραστηριότητες του βουλευτή. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

97. Παπαθανασίου Γιάννης: Περίπου δύο φορές το μήνα προστίθεται υλικό στο site του υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών και βουλευτή Β΄Αθήνας. Στο papathanassiou.gr είναι τα δελτία τύπου σχετικά με τις δραστηριότητές του, καθώς και τα άρθρα και οι συνεντεύξεις που δίνει. Ωστόσο θα προτιμούσα στην κεντρική σελίδα να βλέπουμε τις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις και όχι ένα κλασικό “ευχαριστώ” στους ψηφοφόρους του. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

98. Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα: Η βουλευτής Β΄Αθήνας δεν διαθέτει ιστοσελίδα με δικό της domain name, έχει όμως ένα site στη διεύθυνση parliament.gr/papakosta, το οποίο ανανεώνεται τακτικά. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

99. Παπαληγούρας Αναστάσιος: Ο βουλευτής Κορινθίας δεν έχει προσωπικό site.

100. Παπασιώζος Κωνσταντίνος: Ξεχασμένη και η ιστοσελίδα του βουλευτή Άρτας, αφού στην κεντρική σελίδα του papasiozos.gr θα δείτε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς όσους τον ψήφισαν στις εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών του 2007. Κάνοντας ένα κλικ στην ενότητα “Δελτία Τύπου” είδα ένα μόνο δελτίο τύπου με ημερομηνία 14/2/2008. (ημ/νία επίσκεψης: 3/3/2008)

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.