XBLOG logo @2x

Πυροβολισμοί στο Α/Τ Αγίας Παρασκευής, δύο σοβαρά τραυματίες

Πυροβολισμοί στο Α/Τ Αγίας Παρασκευής

Δύο μόλις ημέρες μετά την επικήρυξη τριών γνωστών αντιεξουσιαστών και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, οι σφαίρες θέρισαν τα μεγάλα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποδεικνύοντας ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ό,τι φανταζόταν.

Στις 21:40 δύο άτομα που επέβαιναν σε μία λαχανί μοτοσυκλέτα 750 κυβικών εκατοστών, τύπου μάρκας Africa Twin, πλησίασαν πεζή την σκοπιά του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης και με ένα αυτόματο όπλο καλάσνικοφ άρχισαν να «γαζώνουν» το κτίριο και την σκοπιά, όπου βρισκόταν ο φρουρός του τμήματος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερη μοτοσυκλέτα.

Οι δράστες κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Κύθνου, άφησαν τη μοτοσυκλέτα, πλησίασαν με τα πόδια το αστυνομικό τμήμα, πυροβόλησαν και έφυγαν μέσω της οδού Αργυροκάστρου.

Από τους πυροβολισμούς δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων η μία γυναίκα, τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τέσσερις ελαφρότερα.Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους αστυνομικούς ήταν δόκιμοι.

Ο ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος φέρει τραύμα στον θώρακα, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκαν η γυναίκα και οι άλλοι δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης – αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο οποίος λιποθύμησε. Η γυναίκα αστυνομικός είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη, στην περιοχή της ωμοπλάτης, βρίσκεται διασωληνωμένη και χειρουργείται κατά προτεραιότητα.

Ο πέμπτος τραυματίας δεν διεκομίσθη στο νοσοκομείο γιατί το τραύμα του ήταν επιπόλαιο.

Μία από τις μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε μία περίπου ώρα αργότερα στην οδό Ελ. Βενιζέλου στου Παπάγου, ένα μόλις τετράγωνο από το σπίτι του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετέβη στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ εκεί κατευθύνεται και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Xρυσοχοΐδης.

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν από τους πυροβολισμούς. «Δεν ξέρουμε από πού μας ήρθαν», φέρεται να είπε ένας εξ αυτών όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι επρόκειτο για μία άρτια σχεδιασμένη επίθεση, που έγινε λίγο πριν αλλάξουν οι βάρδιες, οπότε μοιραία η φύλαξη χαλαρώνει. Επίσης οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν την ύπαρξη υποστηρικτικής ομάδας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως να πρόκειται για μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» ή του «Επαναστατικό Αγώνα». Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο πανομοιότυπες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, η μία από τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας και η άλλη από τη «Σέχτα Επαναστατών» στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.