XBLOG logo @2x

Πρώτες εντυπώσεις: Sony Ericsson XPERIA X10

Την Πέμπτη 22/4 το μεσημέρι βρέθηκα στο εστιατόριο «Prosopa» στο Γκάζι, όπου η Sony Ericsson παρουσίασε το XPERIA X10 σε bloggers και δημοσιογράφους διαδικτυακών μέσων… Αμέσως μετά την παρουσίαση μας δόθηκε από ένα XPERIA X10 στον καθένα προκειμένου να το δοκιμάσουμε αρκετά και να γράψουμε τις εντυπώσεις και τα όποια σχόλιά μας για αυτό.

Το Sony Ericsson XPERIA X10 είναι το πρώτο κινητό της εταιρίας που χρησιμοποιεί Android πλατφόρμα, κάτι που σημαίνει ότι στο Android Marketplace σας περιμένουν πάρα πολλές εφαρμογές, για να διαλέξετε αυτές που καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες.

Διάλεξα το XPERIA X10 σε λευκό χρώμα και ανοίγοντάς το εντυπωσιάστηκα από την οθόνη του, 4 ιντσών, TFT αφής φυσικά, με ανάλυση 480 x 654 pixels , scratch resistant, η οποία είναι ταχύτατη στην απόκριση, τολμώ να πω ότι πλησιάζει σε ταχύτητα το iPhone. Εξωτερικά επίσης το κινητό είναι πολύ όμορφο σχεδιαστικά και σου αφήνει ωραία αίσθηση όταν το κρατάς.

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό όμως είναι το Timescape! Τι είναι αυτό; Είναι μια εφαρμογή της Sony Ericsson που αναλαμβάνει να συγκεντρώνει όλη την επικοινωνία που είχατε με ένα συγκεκριμένο άτομο, ώστε να μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή τις κλήσεις, τα μηνύματα, τα email αλλά και την επικοινωνία που είχατε μέσω Facebook ή Twitter.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις επικοινωνιακές δυνατότητες που δίνει η εφαρμογή Timescape, χρειάζεται να έχετε το XPERIA X10 σχεδόν συνέχεια συνδεδεμένο στο internet (για να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο για παράδειγμα τα status updates των φίλων σας σε Facebook και Twitter), κάτι που με έκανε να ρωτήσω κατά την παρουσίαση που μας έκαναν οι άνθρωποι της Sony Ericsson τι όγκος δεδομένων χρειάζεται για αυτή την συνεχή επικοινωνία.

Όπως μου είπαν από την εταιρία έχουν ζητήσει και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας εκτιμήσεις σχετικά με τον όγκο δεδομένων που θα χρειαστεί να καταναλώνουν οι χρήστες του XPERIA X10, οι οποίες εκτιμήσεις θα προκύψουν και από έναν σχετικό μέσο όρο του όγκου δεδομένων που καταναλώνουν οι χρήστες iPhone. Σύντομα μάλιστα οι εταιρίες κινητής τηλέφωνίας θα ανακοινώσουν ειδικά πακέτα συμβολαίου για το XPERIA X10 που θα περιλαμβάνουν και data plan για internet.

Αυτά σε πρώτη φάση, ακολουθούν hands on φωτογραφίες, ενώ τις επόμενες μέρες έρχονται νέα XPERIA X10 posts, γι΄αυτό stay tuned!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.