XBLOG logo @2x

Πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone από την ΑΔΑΕ

Βαρύ πρόστιμο ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ ευπέβαλε στη Vodafone η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, ενώ κάλεσε σε απολογία και την Ericsson.

Η ΑΔΑΕ, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, επιρρίπτει ευθύνες στη Vodafone για το παράνομο λογισμικό που βρέθηκε στο δίκτυό της και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά τον εντοπισμό του.

Διαβάστε αναλυτικά για το πρόστιμο στο in.gr και στο site της ΕΡΤ.

Η Vodafone από την άλλη, ανακοίνωσε ότι απορρίπτει εξ΄ ολοκλήρου το σκεπτικό της ΑΔΑΕ και θεωρεί τις επιβληθείσες διοικητικές κυρώσεις παράνομες, άδικες και αναιτιολόγητες για τους λόγους που αναφέρει εδώ, ενώ στην ανακοίνωσή της καταλήγει λέγοντας ότι επιφυλάσσεται για αναλυτική ανακοίνωση επί της αποφάσεως της ΑΔΑΕ μόλις της κοινοποιηθεί.

Μου κάνει εντύπωση το εξής: Πρώτα μαθαίνουν την απόφαση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μετά η ίδια η εταιρεία; Κοίταξα και στο site της ΑΔΑΕ μήπως και έχουν δημοσιεύσει την απόφαση, αλλά δυστυχώς δε βρήκα τίποτα.

Η Vodafone θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της ΑΔΑΕ και όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της είναι βεβαία ότι η απόφαση θα καταπέσει πλήρως και ολοσχερώς. Δε ξέρω τι να πω, το μόνο που θέλω είναι η τιμωρία των υπευθύνων για όλη αυτή την κατάσταση με τις υποκλοπές, που μου τη σπάει που δε βγήκε να τη δημοσιοποιήσει η ίδια η εταιρεία, αλλά ήρθε στο φως με δημοσίευμα εφημερίδας (από τα Νέα αν θυμάμαι καλά).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.