XBLOG logo @2x

Πρόστιμο ύψους 9.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ

Την επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 9.000.000 ευρώ στην ΟΤΕ ΑΕ αποφάσισε η ολομέλεια της ΕΕΤΤ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών (1.000.000 ευρώ), καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού (8.000.000 ευρώ).

Η απόφαση ελήφθη λόγω του ότι η ΟΤΕ ΑΕ παρενέβαλε ανυπέρβλητα προσκόμματα στο εγχείρημα της εμπορικής προώθησης στην ελληνική αγορά από την ΤΕΛΛΑΣ ΑΕ της υπηρεσίας double play.

Η ΟΤΕ ΑΕ, όπως έκρινε η ΕΕΤΤ, παραβίασε τις σχετικές διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί παροχής «ανοιχτού δικτύου», με την ιδιότητά του ως αποκλειστικός πάροχος του βασικού δικτύου πρόσβασης, ενώ καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, αφού υπαιτίως δεν επέτρεψε στην ανταγωνίστρια ΤΕΛΛΑΣ να προωθήσει μία καινοτόμο υπηρεσία, με το να μην της παρέχει ως όφειλε πρόσβαση στο δίκτυο μέσω συνεγκατάστασης, για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών της ΟΤΕ ΑΕ ήταν να αναστείλει η ΤΕΛΛΑΣ ΑΕ την εμπορική προώθηση της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία και τη δυσφήμιση στους πελάτες της.

Η ΕΕΤΤ έχει δεχθεί ανάλογες καταγγελίες κατά της ΟΤΕ ΑΕ και από άλλες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την ΕΕΤΤ, οι ακροάσεις για τα θέματα αυτά έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται η κατάθεση στην ολομέλεια της ΕΕΤΤ των πορισμάτων προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.