XBLOG logo @2x

Προσπάθεια phishing με “αποστολέα” την Millennium Bank

Προσπάθεια Phishing

Νέα προσπάθεια phishing φαίνεται ότι ξεκίνησαν επιτήδειοι, με σκοπό να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών απ΄ότι φαίνεται. Πριν από λίγο έλαβα κι εγώ email με το παραπάνω κείμενο, το οποίο καλεί τον κόσμο σε επιβεβαίωση λογαριασμών για λόσους ασφαλείας. Όποιος κάνει κλικ στην εικόνα του κειμένου που περιέχει το παραπλανητικό email, οδηγείται σε ιστοσελίδα που μοιάζει με το περιβάλλον του site της Millennium Bank.

Αυτό είναι το url που οδηγείται όποιος κάνει κλικ στο κείμενο του παραπλανητικού email: pro.bytom.pl/phpMyAdmin/config/millenium/index.html

Σε περίπτωση που κάνατε το λάθος και καταχωρίσατε τα στοιχεία σας στο παραπάνω link επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζά σας.

Έχετε πάντα υπόψη σας ότι ποτέ καμία τραπέζα δεν ζητάει από τους πελάτες της μέσω email να μπουν και να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους, ποτέ και για κανένα λόγο. Συνεπώς όταν θέλετε να πραγματοποιήσετε μία τραπεζική συναλλαγή μέσω internet, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογείτε μόνοι τη διεύθυνση του site της τράπεζάς σας, αποφεύγοντας να κάνετε κλικ σε links που περιέχονται σε παρόμοια παραπλανητικά email.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.