XBLOG logo @2x

Προσοχή στο δωρεάν internet

δωρεάν internetΕδώ και καιρό βλέπω παντού διαφημίσεις για “δωρεάν internet”, αλλά παντού όμως, περιοδικά, εφημερίδες, κανάλια και sites, όλοι παρέχουν “δωρεάν internet”..

Δηλαδή σας λένε βάλτε όνομα χρήστη “τάδε”, κωδικό πρόσβασης “free” ή κάτι άλλο και αριθμό κλήσης για να συνδεθείτε το 801 1234 567 (παράδειγμα).

Είναι όμως πράγματι δωρεάν αυτό;

Όχι.

Δωρεάν είναι μόνο από την άποψη ότι δεν προπληρώνεις ένα x ποσό ως συνδρομή σε μία εταιρεία. Η χρήση όμως χρεώνεται, ως αστικό τηλεφώνημα βάσει των εκάστοτε τιμολογίων του ΟΤΕ. Απευθύνεται δηλαδή σε όσους θέλουν απλά να μπαίνουν μερικές φορές το μήνα στο internet για να τσεκάρουν κάνα email κλπ.. Αν δηλαδή χρειάζεται να χρησιμοποιείς internet 1-2 ώρες την ημέρα, τότε όπως καταλαβαίνεις δε συμφέρει και θα πληρώσεις πολλά περισσότερα, από όσο θα πλήρωνες για μία σύνδεση adsl.

Υπολόγισε όμως και κάποια άλλα πλεονεκτήματα του να χρησιμοποιείς adsl σύνδεση και όχι το “δωρεάν internet” που τόσο πολύ διαφημίζεται:

– Always on σύνδεση (24 ώρες)
– Υψηλές ταχύτητες
– Παράλληλη χρήση τηλεφώνου

Αφορμή γι΄ αυτό το post στάθηκε και μία διαφήμιση κάποιας υπηρεσίας “δωρεάν internet” που προβάλλεται σε ένα κανάλι εδώ και καιρό και διαφημίζει μάλιστα ότι παρέχει και δωρεάν λογαριασμό email με αποθηκευτικό χώρο 2 GB! Και μπαίνω στο site και βλέπω ότι το δωρεάν email που παρέχει είναι powered by Google! Κάτι δηλαδή που μπορεί να έχει ο καθένας χωρίς να χρησιμοποιήσει το “δωρεάν internet”, αφού το gmail εδώ και λίγο καιρό είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να εγγραφεί και να το χρησιμοποιήσει!

Επαναλαμβάνω ότι παρόμοιες υπηρεσίες “δωρεάν internet”, που δε πληρώνεις συνδρομή στην εταιρεία, χρεώνεσαι όμως στο τηλέφωνό σου κάθε φορά που μπαίνεις σαν να μιλάς αστικό τηλεφώνημα, απευθύνονται σε άτομα που χρησιμοποιούν πολύ λίγο το internet, αλλιώς adsl δε το συζητάμε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.