XBLOG logo @2x

Προβλήματα συνδεσιμότητας του iPhone 4

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει και εδώ αλλά και σε άλλα τεχνολογικά site ότι το νέο iPhone αντιμετωπίζει προβλήματα με την κεραία του. Ειδικότερα, πολλοί χρήστες όταν έπιαναν το τηλέφωνο στην κάτω αριστερή γωνία έβλεπαν το σήμα του κινητού τους να μειώνεται δραματικά και μερικές φορές να μένουν κιόλας χωρίς σήμα!

Πριν από δύο μέρες σε μία ανακοίνωσή της η Apple υποστηρίζει ότι αυτό το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος, αλλά πρόβλημα του λογισμικού. Στην ανακοίνωση λέει ότι μετά από έρευνα έκανε μία ανακάλυψη που είναι και «απλή», αλλά και τους άφησε όλους έκπληκτους. Το πρόβλημα λένε ότι εντοπίζεται στην formula που χρησιμοποιούν για να υπολογίζουν την δύναμη του σήματος. Μέχρι τώρα το iPhone μπορεί να έδειχνε 4 γραμμές στο σήμα, αλλά στην πραγματικότητα το σήμα να αντιστοιχούσε μόνο σε δύο γραμμές.

Η Apple είπε ότι θα «υιοθετήσουν» την μέθοδο της AT&T για την μέτρηση του σήματος και πολύ σύντομα θα έχουν έτοιμο δωρεάν update για τους χρήστες όχι μόνο του iPhone 4, αλλά και του iPhone 3GS και 3G.

Παρόλες όμως τις διαβεβαιώσεις της Apple, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένα απλό software update δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι ένα redesign ολόκληρου του κινητού.

Ο Richard Gaywood (PhD από το πανεπιστήμιο του  Cardiff) θέτει τα εξής πολύ απλά ερωτήματα:

«But if there is no design issue at work here, why did Anandtech and I both show significantly different attenuation when holding an iPhone 4 in a bare hand compared to holding it in a case? And why did Apple themselves recommend “using a case” as a possible solution to the problem»?

Η μετάφραση: «Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το design, γιατί τότε η Anandtech (μία εταιρία), αλλά και εγώ παρατηρήσαμε σημαντική εξασθένηση του σήματος όταν κρατούσαμε το iPhone με το χέρι μας σε σχέση με όταν το κρατούσαμε και είχαμε και θήκη; Ακόμη, γιατί η ίδια η Apple, πρότεινε στους χρήστες να χρησιμοποιούν θήκη σαν μία πιθανή λύση του προβλήματος»;

Το συμπέρασμα είναι ότι οι μετρήσεις αλλά και η ίδια η Apple με τις ανακοινώσεις της δείχνει ότι αυτό δεν είναι ένα απλό πρόβλημα software, αλλά πρόβλημα του design του κινητού. Ποιος ξέρει, μπορεί η ανακοίνωση της Apple να μην περιείχε όλη την αλήθεια.

Μένει να δούμε τώρα που θα καταλήξει αυτό το saga. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ιστορία έχει μέλλον!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.