XBLOG logo @2x

ΠΑΟ Basket: Πρωταθλητής Ελλάδας 2009 (Triple Crown!)

ΠΑΟ Πρωταθλητής Ελλάδας 2009

Το δεύτερο Triple Crown πανηγυρίζει στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός, κατακτώντας το 30ό πρωτάθλημα! Οι πράσινοι κέρδισαν τον Ολυμπιακό με σκορ 94-81 στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο αγώνα των play off. Τέλος έβαλε στην καριέρα του και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, έχοντας κατακτήσει με τον ΠΑΟ 25 τίτλους, μεταξύ των οποίων πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά κύπελλα!

Γρήγορη βόλτα στα μεγαλύτερα αθλητικά portals:

  • Sportaction.gr: 30ο και πιο γλυκό
    Πολλοί χαρακτηρισμοί έχουν δοθεί για αυτόν τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ωστόσο αυτός που θα ταίριαζε ίσως καλύτερα θα ήταν «η ομάδα των ρεκόρ». Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 94-81 απέναντι στον Ολυμπιακό στον τέταρτο τελικό της σειράς στο ΟΑΚΑ και στέφθηκαν για μια ακόμα χρονιά, την 30η στην ιστορία τους, πρωταθλητές. Αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και παράλληλα το 5ο συνεχόμενο νταμπλ. Ωστόσο το «τριφύλλι» δεν έχει σταματήσει εκεί. Ο τίτλος του 2009 σηματοδοτεί και το δεύτερο Triple Crown στην ιστορία της ομάδας, το 11ο πρωτάθλημα σε 12 χρόνια και το 6ο νταμπλ σε 7 χρόνια. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει καταφέρει να έχει όσα πρωταθλήματα έχουν μαζί ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δηλαδή 30 συνολικά.
  • Sport24.gr: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 94-81
    Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια ονειρική χρονιά με το 94-81 επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος (3-1) που βάζει ένα ακόμη διαμάντι στην κορώνα του, το 11ο τα τελευταία 12 χρόνια, το 30ο σε όλη την ιστορία του και το 25ο (τρόπαιο!) του Φραγκίσκου Αλβέρτη! Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ για να παλέψει, αλλά άντεξε τρία δεκάλεπτα. Μετά, ο νόμος και οι συνήθειες του Παναθηναϊκού δεν άλλαξαν. Το τρόπαιο δεν μπορούσε να περιμένει και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είχε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία, το τελευταίο της μεγάλης σε διάρκεια και 25 (!!!) τίτλους καριέρας του.
  • Sport.gr: Παναθηναϊκός τριών… διαστάσεων!
    Για έβδομη συνεχόμενη σεζόν και 30η συνολικά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ της Α1 με 94-81. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στέφθηκε πρωταθλήτρια με 3-1 νίκες επί του “αιώνιου” αντιπάλου του, σημειώνοντας έτσι το δεύτερο triple crown της ιστορίας του, μετά από αυτό του 2007. Ο “τρισδιάστατος” Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και στη συνέχεια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους ερυθρόλευκους, που αν και είχαν σε μεγάλη μερά τον Λιν Γκριρ, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Σπανούλης, Νίκολας, Φώτσης και Μπατίστ ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών.
  • Sport-fm.gr: Αιώνια πιστός… στους τίτλους
    Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον τέταρτο τελικό της σειράς των πλέι οφ τον Ολυμπιακό με 94-81, έκανε το 3-1 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Μετά το Κύπελλο Ελλάδος και το Ευρωπαϊκό, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε και το πρωτάθλημα και έκανε το δεύτερο «Triple Crown» της ιστορίας της. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Ντρου Νίκολας, Βασίλης Σπανούλης και Μάικ Μπατίστ. Κρυφό χαρτί ο Νίκος Χατζηβρέττας. Από τον Ολυμπιακό, ο μόνος που προσπάθησε για την ανατροπή ήταν ο Λιν Γκριρ. Βολές κατά της διαιτησίας από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οπαδό βγαίνοντας από τα αποδυτήρια.

[photo via sport24]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.