XBLOG logo @2x

Παναθηναϊκός: Κυπελλούχος Ελλάδος 2008-2009 στο Μπάσκετ

ΠΑΟ Κυπελλούχος Ελλάδος 2009

Το δωδέκατο (12ο) Κύπελλο Ελλάδας και πέμπτο (5ο) συνεχόμενο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, κερδίζοντας τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό με σκορ 80-70 στο κλειστό του Ελληνικού! Μεγάλη μορφή του παιχνιδιού ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που με τρία τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο σιγούρεψε τη νίκη για τους πράσινους, στέλνοντας αδιάβαστους τους κόκκινους!

Κρίμα που σε τελικό κυπέλλου βρέθηκαν πολλοί λίγοι φίλαθλοι (οπαδοί μάλλον), αφού σχεδόν το μισό γήπεδο αποτελούσε “νεκρή ζώνη”, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να καταλαμβάνουν τις κερκίδες πίσω απ΄τις μπασκέτες. Φυσικά δεν έλλειψαν μικροεπεισόδια, ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, κροτίδων κλπ.

Πάμε μία γρήγορη βόλτα στο τι γράφουν αυτή την ώρα τα πιο γνωστά αθλητικά sites:

  • Sportaction.gr: Παντοτινός αυτοκράτορας
    Η κούπα στον Παναθηναϊκό, παρακαλώ… Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε ότι δεν χορταίνει με τίποτα να συλλέγει κούπες. Έχοντας έναν εκπληκτικό Διαμαντίδη, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 80-70 και είναι και για φέτος Κυπελλούχος Ελλάδος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Μάλλον ψεύδονται… Πέμπτη συνεχόμενη κούπα Κυπέλλου, δωδέκατο Κύπελλο στην ιστορία του, 5-0 στους τελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, 12η συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα του Ομπράντοβιτς παίρνει κάποιο τρόπαιο. Όλα αυτά έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός και συνεχίζει ακάθεκτος με την χρονιά να συνεχίζεται…
  • Sportnet.gr: Κούπα από Διαμάντι(δη)!!!
    Μια ντουζίνα Κύπελλα έχει πλέον ο Παναθηναϊκός! Και αυτός που υπέγραψε τον 12η κούπα του «τριφυλλιού» ήταν ο αρχηγός του! Όχι ο φυσικός, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, αλλά ο νέος «κάπτεν»: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Με τρία τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Μητσάρας εκτέλεσε (80-70) τον Ολυμπιακό βάφοντας και τον 34ο τελικό «πράσινο». Ή καλύτερα συνεχίζοντας να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία αυτής της αυτοκρατορίας που πέρα από ένδοξο παρελθόν και βροντερό παρών φαίνεται πως έχει και λαμπρό μέλλον!
  • Sport.gr: Τα Διαμάντια …λάμπουν παντοτινά!
    Όπως συνέβη και στη διάρκεια του περσινού τελικού, έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός ένιωσε καυτή την ανάσα του Ολυμπιακού. Αυτός, όμως, που όρισε τη διαχωριστική γραμμή και εν πολλοίς έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Την ώρα που ο τελικός Κυπέλλου έμπαινε στην πιο κρίσιμη καμπή του και η μπάλα… ζύγιζε 100 κιλά, ο γκαρντ του τριφυλλιού πέτυχε τρία “κολλητά” τρίποντα, κόβοντας μαχαίρι τις ορέξεις του Ολυμπιακού να κατακτήσει τίτλο έπειτα από επτά χρόνια ξηρασίας. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του αιώνιου αντιπάλου του με 80-70, κατακτώντας το 5ο συνεχόμενο Κύπελλο (12ο συνολικά) και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, σχετικά με το ποιος είναι το αφεντικό στο ελληνικό μπάσκετ.
  • Sport24.gr: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 70-80
    Σε ένα ματς για γερά νεύρα, αυτός που είχε τους λιγότερους σφυγμούς ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Και αυτός ήταν που καθάρισε τον τελικό και μαζί τον Ολυμπιακό με 70-80, δίνοντας στον Παναθηναϊκό το Κύπελλο Ελλάδας και τις απαντήσεις για την αμφισβήτηση που δέχθηκαν οι πρωταθλητές πριν από δύο μήνες. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν παίκτες και παίκτες. Ξένοι που είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο, Έλληνες μεγάλης αξίας και εξαιρετικών δυνατοτήτων, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι κάτι το ξεχωριστό. Και το απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο, στο πιο κρίσιμο σημείο του τελικού, με τρία συνεχόμενα τρίποντα, που “καθάρισαν” τον Ολυμπιακό, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι είχαν επιστρέψει και με το σκορ 64-63, είχαν πιστέψει στο πρώτο τρόπαιο μετά από επτά χρόνια.

[photo via sport24.gr]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.