XBLOG logo @2x

Πήρα νέο mouse (το προηγούμενο το σπασα όταν πήγα να το καθαρίσω!)

Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το προηγούμενό μου mouse, ένα Microsoft Intelli Mouse Explorer, το οποίο σήμερα αντικαταστάθηκε από το Comfort Optical Mouse 3000 πάλι της Microsoft.

Το προηγούμενό mouse τις τελευταίες μέρες μου παρουσίαζε το εξής πρόβλημα: Δεν έπιανε καλά το αριστερό κλικ, για να πιάσει δηλαδή ήθελε ή πολύ δυνατό κλικάρισμα ή να κλικάρω 2-3 φορές για να πιάσει. Δε ρίσκαρα να το πειράξω γιατί αν έσπαγε θα έμενα κυριακάτικα χωρίς ποντίκι, οπότε άρχισα να το πειράζω χθες το βράδυ..

Υπέθεσα πως κάποιο χνούδι μάλλον θα ευθύνεται για το προβληματάκι. Ξεκίνησα πρώτα με μια καρφίτσα να προσπαθώ μήπως και.. “βγάλω” κάνα χνούδι.. Αλλά τίποτα, έβρισκε εμπόδια η καρφίτσα. Μετά με κατσαβίδάκι άρχισα να “σηκώνω” το αριστερό πλήκτρο μπας και κουμπώνει/ξεκουμπώνει και μπορέσω και το βγάλω, αλλά τίποτα.. μέχρι που.. έσπασε 🙂

Οπότε σήμερα το πρωί πήγα στο Πλαίσιο και πήρα το Comfort Optical Mouse 3000 (24 ευρώ). Τα μόνα κριτήρια στην επιλογή ήταν να είναι οπτικό, να έχει ροδέλα για scrolling και απαραιτήτως να υπάρχει ένα έξτρα κουμπί στα αριστερά το οποίο εγώ χρησιμοποιώ για να επιστρέφω στη back page όταν σερφάρω.. (default επιλογή για αυτό το κουμπί στο συγκεκριμένο mouse είναι να μεγενθύνει όποιο σημείο στην οθόνη θέλουμε).

By the way, μήπως ξέρει κανείς αν και πώς καθαρίζονται τα mouse της Microsoft; Από ότι είδα δεν υπάρχει κάποια βίδα κάπου που να ξεβιδώνει και να ανοίγει ή κάτι τέτοιο έτσι ώστε να μπορώ να το καθαρίζω που και που..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.