XBLOG logo @2x

Πέντε λόγοι για να βάλετε Linux

Αναδημοσιεύω το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Τάσου Βελιάδη στην Τεχνολογία του zougla.gr:

Το Linux είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα τύπου Unix, που αρχικά δημιουργήθηκε από τον Linus Torvalds και στη συνέχεια, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών προγραμματιστών, κατάφερε να αναπτυχθεί και να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί λειτουργικά συστήματα μεγάλων εταιριών.

Μέχρι στιγμής δεν θα το βρούμε σε πολλούς οικιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όμως πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το ξέρουμε, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των Server του διαδικτύου βασίζονται σε λειτουργικό Linux.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε περισσότερο με το Linux και να δούμε πού υπερτερεί σε σχέση με τα άλλα λειτουργικά συστήματα;

  • Το πρώτο και βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι το Linux  διανέμεται δωρεάν. Μπορεί ο καθένας να διαλέξει την έκδοση που του ταιριάζει να την κατεβάσει και να την εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.
  • Είναι ένα από τα πιο ασφαλή και σταθερά λειτουργικά συστήματα, αφού δεν υπάρχουν ιοί και spyware για Linux. Μετά την εγκατάσταση μπορείτε να σερφάρετε στο ίντερνετ και να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη εργασία  χωρίς φόβο και χωρίς να χρειάζεστε κάποιο Antivirus.
  • Επιπλέον είναι ένα σύγχρονο λειτουργικό. Ακολουθεί τα βήματα της τεχνολογίας και ανανεώνεται συνεχώς με Updates και νέες εκδόσεις.
  • Δεν χρειάζεται να διαθέτετε έναν υπολογιστή υψηλού κόστους για να καταφέρετε να τρέξετε Linux. Ακόμα και παλιά μηχανήματα μπορούν να τρέξουν άνετα αρκετές σύγχρονες εκδόσεις Linux, αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ζωής του υπολογιστή σας.
  • Τέλος, οι σύγχρονες εκδόσεις Linux διαθέτουν ένα αρκετά φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας παρόμοιο με εκείνο των Windows.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.