XBLOG logo @2x

Πάταξη της φοροδιαφυγής με τη βοήθεια των Social Media

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών σε πολίτες αλλά και εταιρίες επικοινωνίας να ετοιμάσουν βίντεο στα οποία θα υποβάλουν τις ιδέες τους με θέμα «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση»…

Τα βίντεο με τις συμμετοχές των πολιτών και των εταιριών θα πρέπει να υποβληθούν μέσα από το site του υπουργείου στη διεύθυνση minfin.gr/video-contest. Η υποβολή των συμμετοχών αρχίζει την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή και περισσότερα βίντεο, με όριο τα πέντε. Οι συμμετοχές θα αναρτώνται άμεσα στο site του υπουργείου και οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν τα βίντεο, εφόσον αυτά πληρούν τους όρους συμμετοχής.

Στη συνέχεια, μετά τη δημοσιοποίηση των συμμετοχών, όλα τα βίντεο θα τεθούν σε ψηφοφορία από τους χρήστες του ίντερνετ. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των συμμετοχών από ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης, τα ονόματα των οποίων ωστόσο δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Τα δέκα καλύτερα βίντεο θα βραβευθούν και θα λάβουν κρατική επιχορήγηση. Συγκεκριμένα, η πρώτη συμμετοχή θα λάβει 5.000 ευρώ, η δεύτερη 3.000 ευρώ, η τρίτη 2.000 ευρώ και οι υπόλοιπες 7 συμμετοχές θα λάβουν από 1.000 ευρώ η κάθε μία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα video με δήλωση του δημιουργού στη σελίδα υποβολής των συμμετοχών θα διατίθενται με άδεια Creative Commons με αναφορά 3.0 Greek. Κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής των συμμετοχών, για τα video που θα έχουν υποβληθεί θα υπάρχει η δυνατότητα από το υουργείο Οικονομικών προβολής τους στο διαδίκτυο και σε άλλα μέσα.

Περισσότερα για αυτή την ενέργεια από το υπουργείο Οικονομικών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.