XBLOG logo @2x

Πάσχα 2009: Κανονικά πραγματοποιήθηκε ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο Χίου

Κανονικά τηρήθηκε και φέτος το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Φέτος στο νησί κατέφθασαν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τις 50.000!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες, ύστερα από καταγγελία αγνώστου, αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε αποθήκη στο Βροντάδο, όπου συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς που κατασκεύαζαν ρουκέτες για το έθιμο.

Όσοι συμμετέχουν μάλιστα στην κατασκευή και τη ρίψη ρουκετών το Μεγάλο Σάββατο, σκέφτηκαν να απέχουν από την ρίψη των ρουκετών, αρνούμενοι να συνεχίσουν την παράδοση 119 χρόνων του ρουκετοπόλεμου, κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και συλλήψεων που προσπαθούν να επιβάλουν κάποιοι, όπως ανέφεραν στην σχετική τους ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Ομηρούπολης σε συνάντηση που είχε με τα πληρώματα των δύο ενοριών τόνισε τις συνέπειες που θα είχε στον τουρισμό του νησιού η κατάργηση του εθίμου, με αποτέλεσμα τελικά ο ρουκετοπόλεμος να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Είναι σημαντικό επίσης ότι ο ρουκετοπόλεμος έχει τεθεί υπό την προστασία του δήμου, με αποτέλεσμα να μην έχουν υπάρξει σοβαρά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, τόσο κατά την κατασκευή των ρουκετών, όσο και κατά τη ρίψη τους, ενώ λαμβάνονται και επαρκή μέτρα προφύλαξης σπιτιών και άλλων κτιρίων που βρίσκονται κοντά στις δύο ενορίες που συμμετέχουν στον ρουκετοπόλεμο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.