XBLOG logo @2x

“Πάνω στην Ώρα”, για την εξέλιξη στην επικοινωνία, το Internet και το Skype

Χθες το πρωί βρέθηκα καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha “Πάνω στην Ώρα”, που παρουσιάζουν ο Σπύρος Λάμπρου και η Έλενα Παπαβασιλείου, για να μιλήσουμε για την εξέλιξη στην επικοινωνία, το internet και το Skype συγκεκριμένα, πώς μπορεί δηλαδή ο καθένας να μιλάει εντελώς δωρεάν σε όλο τον κόσμο (skype to skype κλήσεις) ή με πολύ χαμηλές χρεώσεις, αν πρόκειται για κλήσεις από skype σε σταθερά ή κινητά.

Ναι, μου φαίνεται περίεργο που φτάσαμε στο 2010 για να δούμε θέμα για το Skype και γενικότερα την δυνατότητα για δωρεάν επικοινωνία μέσω internet σε πρωινή εκπομπή, αλλά… κάλιο αργά παρά ποτέ!

Στην εκπομπή μιλήσαμε ζωντανά μέσω Skype και με έναν κύριο, που επικοινωνεί μέσω Skype με την μητέρα του, η οποία είναι κάτοικος του Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας, χωριό που βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της χερσαίας Ευρώπης. Στο χωριό υπάρχει ασύρματο δίκτυο που καλύπτει το 80% περίπου και αποτελείται από 27 access points, το οποίο δημιουργήθηκε από κατοίκους του χωριού και ανθρώπους που κατάγονται από εκεί, όπως ο κ. Γιάννης Δελακόβιας, μηχανικός πληροφοριακών συστημάτων (στη φωτο παραπάνω τον βλέπετε δεξιά).

Αναφερθήκαμε στο πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει account στο Skype και να μιλάει δωρεάν σε όλο τον κόσμο, ενώ τέλος δώσαμε τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούσαν την εκπομπή, μέσα από το viva.gr/xblog να πάρουν δωρεάν τηλεφωνικό νούμερο (Viva Number), το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν για 2 μήνες (μπορείτε κι εσείς να πάρετε το δικό σας νούμερο με ένα κλικ εδώ).

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα όσα είπαμε στην πρωινή εκπομπή του Alpha.

Special thanks to innews.gr για το video.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.