XBLOG logo @2x

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επιμένει στις αυξήσεις

Πριν από λίγες ημέρες τέθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο το θέμα σχετικά με τις αυξήσεις που επιθυμεί να εισάγει στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες φτάνουν μέχρι και 30% για τα νοικοκυριά και μέχρι 22% για τις βιομηχανίες.

Ο κος Αθανασόπουλος επανήλθε επιμένοντας στην επιβολή των αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος, ζητώντας μάλιστα την εφαρμογή των αυξήσεων από την 1η Δεκεμβρίου 2007, χωρίς να ξεχνάει φυσικά και την επιβολή ρήτρας στα καύσιμα.

Για να δούμε την αντίδραση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια, αφού καμία αύξηση δε μπορεί να περάσει χωρίς την έγκρισή του, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον πρόεδρο της επιχείρησης. Θετική στις αυξήσεις φαίνεται να είναι και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προτείνοντας όμως την επιβολή αυξήσεων στα τιμολόγια έως 7%.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σίγουρα κάποια αύξηση θα επιβληθεί στα τιμολόγια, όχι όμως και 30% που ζητάει ο πρόεδρος της επιχείρησης. Αύξηση 30% είναι μεγάλη και θα είναι δυσβάσταχτη για πολλά νοικοκυριά κύριε Manager! Μήπως η ΔΕΗ να έκανε και κάνα έργο, να εκσυγχρονίσει λίγο τα συστήματά της και μετά να έκανε λόγο για αύξηση;

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.