XBLOG logo @2x

ΟΤΕ: Γιατί βγαίνει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;

Πριν από μερικές ημέρες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βγει από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης… Κάτι που προκάλεσε όπως είναι λογικό πολλά ερωτήματα από τους δημοσιογράφους… Έτσι, η εταιρία εξέδωσε νέα ανακοίνωση με τις σχετικές διευκρινίσεις…

Οι διευκρινίσεις του ΟΤΕ σχετικά με την έξοδο από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

  • Ο όγκος των συναλλαγών της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τρόπο που να καθίσταται δυσανάλογο το όφελος σε σχέση με τα έξοδα. Εξάλλου, όλες οι εισηγμένες εταιρείες σε χρηματιστήρια διεθνώς εφαρμόζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για την οικονομική πληροφόρηση των επενδυτών, ενώ πλέον η ύπαρξη του ευρώ διευκολύνει τις συναλλαγές. Σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό του κεφαλαίου του ΟΤΕ διαπραγματεύεται σε ADRs, περίπου 1,8%.
  • Η αποχώρηση του ΟΤΕ από το ταμπλό του NYSE δε σημαίνει ότι σταματάει η διαπραγμάτευσή του σε δολάρια ΗΠΑ.
  • Οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες που παλιότερα είχαν εισάγει τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως οι ABN Amro, Allianz, Axa, Bayer, Benetton, British Airways, BSkyB, Cable & Wireless, Deutsche Telekom, Ducati, Invitel, KPN, Swisscom, Telekom Austria, Telenor, Vivendi έχουν ήδη λάβει και υλοποιήσει αντίστοιχες αποφάσεις και έχουν αποσυρθεί.
  • Με βάση τα δεδομένα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ έλαβε τη σχετική απόφαση, κρίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρίας και των μετόχων της.
  • Ο ΟΤΕ ήταν υποχρεωμένος να προβεί σε άμεση δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης προς όλους τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό ταυτόχρονα, όπως επιβάλουν οι κανόνες της κεφαλαιαγοράς.
  • Η εταιρία διαβεβαιώνει το επενδυτικό κοινό, ότι θα εξακολουθεί να τηρεί τα ίδια υψηλά επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, που έχει σήμερα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.