XBLOG logo @2x

ΟΤΕ: Απάντηση στην ανακοίνωση των Forthnet, Hellas Online, Tellas

ΟΤΕ Conn-X

Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης τριών εναλλακτικών παρόχων σχετικά με διαφημιστική καμπάνια του ΟΤΕ, που προβάλλεται αυτές τις ημέρες για το conn-x, το νούμερο 1 ADSL στην Ελλάδα, και με στόχο την πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι:

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας έχει ήδη αποφανθεί από τις 5/12/2008 (Α/3848) για το δημιουργικό της συγκεκριμένης διαφήμισης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ομόφωνα έκρινε για τη διαφημιστική επικοινωνία: «στα πλαίσια της δημιουργικής ελευθερίας και του χιούμορ κινείται εντός των ορίων της δεοντολογίας και δε συνιστά απαξίωση των ανταγωνιστικών προϊόντων ή εταιρειών».

Η απόφαση αυτή του ΣΕΕ παραμένει σε ισχύ, όπως αποδεικνύεται και από νέα απόφαση του ΣΕΕ στις 6/3/2009 (Α/3931) όταν και πάλι οι τρεις εταιρείες είχαν προσφύγει εναντίον του ΟΤΕ για το ίδιο θέμα. Τότε, το ΣΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «έχουν ήδη κριθεί με την Α/3848/5.12.2008 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής όσον αφορά στο δημιουργικό μέρος».

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας είναι το όργανο αυτοδέσμευσης και τήρησης της δεοντολογίας στη διαφήμιση, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών, διαφημιζομένων και ΜΜΕ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.