XBLOG logo @2x

Ολυμπιακός: Κυπελλούχος Ελλάδας, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό με την ΑΕΚ

Ολυμπιακός - Κυπελλούχος Ελλάδας 2008-2009

Μετά από έναν τελικό που διήρκεσε περισσότερες από 3 ώρες, είχε 8 γκολ (σκορ 4-4) και 34 πέναλτι, ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας και κατ΄επέκταση Νταμπλούχος, αφού κατέκτησε και το ελληνικό πρωτάθλημα! Άξια για την κατάκτηση του κυπέλλου ήταν και η ΑΕΚ που προηγήθηκε στο πρώτο 20λεπτο με 2-0, ωστόσο η τύχη έγειρε περισσότερο προς τη μεριά των ερυθρόλευκων.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με σκορ 3-3, στην παράταση το σκορ έγινε 4-4 και ο τελικός κρίθηκε τελικά στα πέναλτι.

  • Sport-fm.gr: Αυτός ο τελικός δεν θα ξεχαστεί από κανέναν! Σκορ 3-3 στην κανονική διάρκεια, 4-4 στην παράταση, τρεις γύροι πέναλτι και με γκολ του Αντώνη Νικοπολίδη (!), ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Hellas Online στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, με συνολικό σκορ 19-18! Απίστευτο παιχνίδι από τις δυο ομάδες, που μας χάρισαν τον τελικό του αιώνα. Με εννιά παίκτες έπαιζε ο Ολυμπιακός στην παράταση.
  • Sportaction.gr: Στο ΟΑΚΑ έγινε ο πιο ωραίος τελικός της τελευταίας 20ετίας με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να αναδεικνύονται ισόπαλοι με 4-4 μετά 120 αγωνιώδη λεπτά και την ομάδα του Βαλβέρδε τελικά να κατακτά εν τέλει το 24ο κύπελλο στα της ιστορίας της στα πέναλτι με σκορ 15-14! Πολυτιμότερος στην διάρκεια των πέναλτι ο Νικοπολίδης που αφού έπιασε το πέναλτι του Πελετιέρι στο 14-14, πέτυχε και το νικητήριο. Στην κανονική διάρκεια η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μπλάνκο στο 4′ και στο 8′, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 με τους Ντέρμπισαϊρ στο 47′ και Ντουντού, ο Σκόκο έκανε το 3-2 στο 90′ και στις καθυστερήσεις ο Ντέρμπισαϊρ έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Γκαλέτι έκανε το 3-4 στο 101΄, ο Σκόκο ισοφάρισε στο 107′ σε 4-4 για να κριθεί το παιχνίδι στα πέναλτι.
  • Contra.gr: Στο ελληνικό ποδόσφαιρο των ελάχιστων συγκινήσεων, ο τελικός κυπέλλου hellas online θα μείνει στην ιστορία. Σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, ο Ολυμπιακός επικράτησε 15-14 της ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι (3-3 η κανονική διάρκεια, 4-4 η παράταση) και κατέκτησε το νταμπλ. Η απάντηση των… ποδοσφαιρικών στους… μπασκετικούς για τον συγκλονιστικό ημιτελικό της Παρασκευής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού; Δεν μας ενδιαφέρει. Αυτά είναι για άλλους. Η ουσία είναι μία. Το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο κέρδισε το ποδόσφαιρο. Χορταστικός τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειξαν πως αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν ποιότητα, καλό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ… χωρίς αμφισητούμενα πέναλτι και γκρίνιες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.