XBLOG logo @2x

Οι server του Wikileaks σε πυρηνικό καταφύγιο!

Πολλές εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου λένε στους πελάτες τους ότι προσφέρουν “bullet-proof hosting” ή στα ελληνικά “αλεξίσφαιρη φιλοξενία” στους servers τους. Από ότι φαίνεται όμως το γνωστό site Wikileaks που δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα έψαχνε κάτι παραπάνω…

Κάποιοι server του Wikileaks θα τοποθετηθούν μέσα σε ένα πυρηνικό καταφύγιο, 30 μέτρα κάτω από το έδαφος, στην Σουηδία. Ο χώρος αυτός, που στην εποχή του ψυχρού πολέμου είχε τον ρόλο καταφυγίου, ανήκει τώρα στην σουηδική εταιρία παροχής υπηρεσιών Internet, Bahnhof. Υπάρχει μόνο μία είσοδος με πόρτες από μέταλλο και πάχους μισού μέτρου, ενώ η είσοδος φυλάσσεται συνέχεια. Ακόμη υπάρχουν γεννήτριες που τίθενται σε λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος που πάρθηκαν από ένα γερμανικό υποβρύχιο.

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα βίντεο από αυτόν τον χώρο.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το Wikileaks πριν από λίγο καιρό είχε δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με στοιχεία για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Αφότου συνέβη αυτό, το αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε έρευνα για να βρεθεί από ποιον έγινε η διαροή, ενώ οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ήθελαν να ανακρίνουν τον ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange.

Ο κύριος «στόχος» του Wikileaks είναι να αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα και έτσι έχουν ανοίξει έναν καινούργιο ορίζοντα στην δημοσιογραφία, αλλά και σε αυτό που ονομάζεται citizen journalism και έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη στο ίντερνετ.

Στο Wikileaks μπορείτε να βρείτε και πολλά κείμενα που αφορούν την Ελλάδα και ίσως να καταλάβετε καλύτερα πως μας βλέπει ο έξω κόσμος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.